Online SSL tanúsítványok weboldalakhoz

A vállalkozásoknak mindenképpen tudniuk kell, hogy a HTTPS-webcímekhez SSL-tanúsítványra van szükségük. A HTTPS a HTTP biztonságos formája, a HTTPS-webhelyek pedig olyan webhelyek, amelyek forgalmát SSL/TLS titkosítja.

SSL tanúsítványok online várják az awh.hu weboldalon, ezért megéri ide látogatni, ha önnek is erre lenne szüksége. Az SSL-tanúsítványok titkosított kapcsolatot hoznak létre. Az online üzlet egyik legfontosabb összetevője egy olyan megbízható környezet kialakítása, amelyben a potenciális vásárlók magabiztosan vásárolnak. Az SSL-tanúsítványok biztonságos kapcsolat létrehozásával megteremtik a bizalom alapját. A látogatók biztonságos kapcsolatának biztosítására a böngészők speciális vizuális jelzéseket biztosítanak, amelyeket elektromosság-jelzőknek nevezünk – a zöld lakattól a márkás URL-sávig. Az SSL-tanúsítványoknak van egy kulcspárja: egy nyilvános és egy privát kulcs. Ezek a kulcsok együttműködve titkosított kapcsolatot hoznak létre. A tanúsítvány tartalmazza az úgynevezett „alanyt” is, amely a tanúsítvány/webhely tulajdonosának azonossága.

Tanúsítvány megszerzéséhez létre kell hoznia egy tanúsítvány-aláíró kérelmet (CSR) a szerveren. Ez a folyamat létrehoz egy privát kulcsot és egy nyilvános kulcsot a szerveren. Az SSL-tanúsítvány kibocsátójának (úgynevezett hitelesítésszolgáltatónak vagy CA-nak) elküldött CSR-adatfájl tartalmazza a nyilvános kulcsot. A CA a CSR-adatfájl segítségével olyan adatstruktúrát hoz létre, amely megfelel az Ön privát kulcsának anélkül, hogy magát a kulcsot veszélyeztetné. A CA soha nem látja a privát kulcsot. Miután megkapta az SSL-tanúsítványt, telepítse azt a szerverére. Telepíthet egy köztes tanúsítványt is, amely megállapítja SSL-tanúsítványa hitelességét azáltal, hogy összekapcsolja azt a CA gyökértanúsítványával. Amennyiben többet tudna meg, nézzen be az awh.hu-ra.