Olaszország legszebb partjai és tájai

Az északi Olbia és a déli Cagliari mellett elvárható, hogy a főbb városok mellett maradjon, de ezzel elszalasztja a lehetőséget, hogy meglátogassa Olaszország második legnagyobb szigetének legszebb partjait. Tehát induljon el keletre, ahol várják a kristálytiszta vizek és a rejtett öblök egy kilenc kilométeres partszakaszon, Tortolì város közelében.

Olaszország legszebb partja várja az axa-assistance.hu weboldalon, tehát nézzen be ide és rengeteg hasznos információt megtudhat ezekről a partokról.  A Spiaggia Grande (szó szerint „nagy strand”) elnyerte a régió legtöbb Bandiera Blu (kék zászló) díját, és 3,5 kilométeres finom fehér homokban terül el a panorámás 125-ös autópálya mentén. Amalfi partja mentén, a Ravello felé vezető úton Atrani a régió legjobban őrzött titka. Egy apró halászfalu ez, amely otthont egy kis partnak a Tirrén-tengeren, nyugágyakkal a dombtetőn lévő házak árnyékában. A napozás utáni pihenés végeztével élvezze a fröccsöt a helyiekkel a Piazza Umberto I-en, a város főterén, az omladozó, mégis bájos külső dekoráció közepette. Róma strandolási lehetőségekkel büszkélkedhet mindössze 30 percre a városközponttól, és ha kicsit messzebbre merészkedik, tiszta vizekkel és a várra néző kilátással jutalmazzák.

Az Örök Várostól északra található Santa Severa évszázadok óta népszerű úti cél, ahol pápák (köztük XIII. Gergely, V. Sixtus és VIII. Urbánus) laktak, és stratégiai helyzetéből adódóan a németek is használták a második világháború alatt. A 14. századi kastély ma a régió örökségének szentelt múzeumként működik. Elbának öt fő partja van, és ezek mindegyike zsúfolt nyáron, kivéve a Biodola város melletti Forno strand. Ez a békés Biodola Bay öböl ad otthont a L’Ostrica étteremnek, és villákkal valamint védett növényzettel van körülvéve. Ha még ennél is többet szeretne megtudni, mindenképpen keressen fel minket az axa-assistance.hu weboldalon.