Mycoplazma és ureaplazma fertőzés tünetek

A mycoplazma és ureaplazma fertőzés tünetei meglehetősen sokrétűek, számos betegséget okozhatnak. A különféle mycoplazma fajok, valamint a velük rokon ureaplazma urealyticum gyakran telepedik meg a nők és férfiak húgyúti és nemi szervein. Többféle betegséget okozhatnak, de gyakran csak feltételezni lehet szerepük a kórképekben.

Mycoplazma és ureaplazma fertőzés tünetek szerepét több betegségben feltételezik, továbbá bizonyították. A férfiak esetében prosztata gyulladást és húgycső gyulladást okozhatnak. Nők esetében pedig bakteriális vaginózist, vetélést, koraszülést, gyermekágyi lázat és hüvelygyulladást okozhat. Mindkét nemben húgyúti betegségeket okozhat, valamint közre játszhat a vesekő kialakulásában, valamint szövődményképpen ízületi gyulladást okozhat. A mycoplazma és ureaplazma fertőzés modern laboratóriumi módszerek által kimutatható. A szokványos baktériumi tenyésztésből nem derülnek ki ezek a fertőzések, így genetikai alapú tesztekre vagy speciális tenyésztési eljárásra van szükség a fertőzés igazolásához.

Férfiak esetében a vizsgálat során a húgycső váladékból, vizeletből, ondóból vagy a prosztata masszázs utáni vizeletből vesznek mintát, míg a nőknél a hüvelyi és méhnyaki váladékból, vizeletből végzik a vizsgálatot. A mycoplazma és ureaplazma fertőzést hatékonyan lehet kezelni antibiotikum által. Ha szeretne bővebben tájékozódni, akkor érdemes ellátogatni a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra, ahol meg tudja tekinteni a hasznos információkat, valamint elérhetőséget is talál, ha szeretne időpontot kérni a Belvárosi Orvosi Centrumba vizsgálatra. Ha a fentebb említett tüneteket tapasztalja magán, akkor mindenképp kérjen időpontot!