Mit érdemes tudni a kollagén peptid kapcsán?

A kollagén megnevezés egy görög szóból származik, melynek jelentése ragasztó. A megnevezés a test összetartó képességére utal. A kollagén egy fehérje, amely százalékosan a legnagyobb mértékben található meg a szervezetben.

Kollagén peptid szedése különösen harminc éves kor felett ajánlott, ugyanis ettől kezdve a szervezet egyre kevesebb kollagént képes előállítani. A kollagén főként a porcokban, az izmokban, szalagokban, ínakban, bőrben, ízületekben is megtalálható. Nagyon sok különböző kollagén van, de leginkább az egyes, kettes és hármas típusú fordul elő a szervezetben. Akárcsak a többi fehérje, úgy a kollagén is aminosavakból áll. Ezek főként alanin, prolin, hidroxiprolin és glicin.  szervezet igyekszik ezeket az aminosavakat előállítani, azonban előfordulhat, hogy a szervezetnek többre van szüksége, mint amennyit képes előállítani. Ahogy a szervezet egyre kevesebb kollagént képes előállítani, ez megjelenik testi tünetek formájában is. A bőrön megjelennek a ráncok, a haj töredezetté válik és hullani kezd. A kettes típusú kollagén elsősorban az ízületekben és porcokban található meg. Ezek hiányát nagyon sokáig nem lehet észre venni, ugyanakkor idővel nagyon sok problémát tud okozni.

A kollagén peptid szedésével a ráncok csökkennek és a bőr sokkal üdébbé, fiatalosabbá válik. A csontok és ízületek jelentős része kollagénből tevődik össze, így annak érdekében, hogy egészségesek és épek maradjanak mindenképp aminosav ellátásra van szükség. A kollagén pótlás a kialakult ízületi fájdalom enyhítésében is igazán hatékony. Ezenkívül a teljesítmény fokozásban és az izomépítésben is hatékony a kollagén. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni akkor mindenképp érdemes ellátogatni a gyogyvarazs.hu webáruházba és megtekinteni a kínálatot!