Mit csinál pontosan a családfakutató?

Kutatja a családfát, gondolhatnánk és ennek a cikknek sem kellene megszületnie. Ez azonban közel sem ilyen egyszerű. A családfa kutatás ugyanis kissé megtévesztő fogalom, mert nem a családfát kutatja a szakember, hanem információkat gyűjt és ő maga állítja össze a családfát.

Családfakutató munkája szerves részét képezi tehát a családfa összeállítása. Ehhez rengeteg információt kell összegyűjteni, hogy a családfát hitelesen el tudja készíteni a szakember. Mára ez a szakma is némileg felhígult, hiszen sok az újonc, kevés tapasztalattal rendelkező magát szakembernek kiadó egyén, aki közel sem végez olyan alapos munkát, mint az elvárható lenne. Ezzel azonban senkit sem szeretnénk elriasztani, aki szeretné megismerni felmenői történetét, ugyanis vannak igazán megbízható, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberek, akik lelkiismeretes munkát végeznek. Ilyen megbízható szakember például Zacher András is, aki húsz éve foglalkozik családfakutatással, aminek köszönhetően nem csak rengeteg tapasztalatot szerzett, hanem igazán érdekes sorsokat, összefüggéseket, titkokat is felfedett.

Nagyon sokan kíváncsiak arra, hogy vajon kik lehettek felmenőik. Ugyanakkor nem csupán a nevek és évszámok lényegesek, hanem elsősorban az, hogy kik is voltak ők. Milyen vallásúak voltak, mi volt a mesterségük, milyen nemzetiségűek voltak? Egy szóval kik voltak ők pontosan? Minél több információra derül fény egy felmenő kapcsán, annál közelebbinek, annál ismerősebbnek fog tűnni. Zacher András a családfa kutatás befejeztével nem csupán a jellemzően hat-nyolc méter hosszúságú nyomtatott családfa rajzot mutatja be, hanem egy több órás prezentáció keretein belül bemutatja a család előtt annak történetét! Bővebb információkat a zacherandras.hu weboldalon talál!