Miért fontos a statikus szakvélemény?

Sokakban merül fel a kérdés, hogy miért is fontos egy statikus szakvéleménye épületek építése, felújítása vagy házvásárlás előtt? A legkézenfekvőbb válasz a kérdésre az, hogy a saját magunk, családtagjaink, ismerőseink vagy munkatársaink biztonsága érdekében.

A statikus szakvélemény kiemelkedően fontos, ha nagy forgalmú épületekről, hidakról vagy családi házakról van szó. Néhányan elhanyagolják ezt a részét a családiház vásárlásnak, csak akkor fordulnak szakemberhez, ha muszáj. A legfontosabb megjegyezni, hogy komoly összegekről beszélünk egy házvásárlás kapcsán, így mindenek előtt az a cél kell lebegjen a szemünk előtt, hogy idővel, ne kellessen még többet bele fektetni. A statikus szakvélemény olyan, a laikusok számára láthatatlan problémákra is felhívja a figyelmet, amelyek helyreállítására a későbbiekben akár milliókat is költhet. Nem utolsó sorban az épület és a benne élők biztonságáról van szó, ezért fontos kikérni egy statikus szakvéleményét is. Az épület statikai állapotának a felmérését minden esetben statikusnak kell elvégeznie, hiszen egy laikus nem tudja megállapítani például az épület egyensúlyi pontjának a megfelelőségét.

A statikus egy hivatalos szakvéleményben számol be a statikai állapotról, az esetleges problémákról és megoldásairól, illetve ha szükséges vagy igény van rá a bővítésekről is. A statikus a az épület víz vagy földrengés általi károsodása esetén elbírálja, hogy milyen helyreállítási munkálatok szükségesek, de azt is meg tudja állapítani, hogy esetleg életveszélyessé vált-e az épület. Amennyiben statikusra van szüksége ne habozzon felkeresni minket az alábbi elérhetőségeken keresztül: az kreabim@kreabim.com email címen vagy a 0036 30 534 2513 telefonszámon várjuk jelentkezését. Válassza a biztonságot!