Mai névnap elolvasható online

Csakúgy, mint az angolban, egyes nevek népszerűbbek, mint mások, és a rendelkezésre álló korlátozott számú név miatt tucatnyi Gábort, Tamást vagy Máriát ismerhet, hogy csak néhányat említsünk a népszerű nevek közül. Azoknál a neveknél, amelyeknek több névnapja van, a szülők általában kiválasztják, mikor megünnepeljék a névnapjukat, ez általában a születésnapoktól és más fontos családi eseményektől távol van.

Mai névnap elolvasható a kerdezdmeg.hu weboldalon, tehát mindenképpen keressen fel minket, ha önt is érdeklik a névnapok és megtekintené hogy ma kinek van névnapja. Mivel több név van, mint nap az évben, sok naphoz több név is társul egyszerre. Ez egy érdekes rendszer – szinte olyan, mintha évente két születésnapunk lenne! Míg a szokások minden embernél és családnál eltérőek, általában valamiféle kis ünnepséget tartanak. Az ünnepek nagyon apróak – általában kisebb összejövetelek, amelyek során általában süteményt esznek és ajándékokat adnak az ünnepeltnek amelyek szimbolikusok. A névnapi ünnepség szokása a keresztények szent naptárából származik. Az emberek úgy gondolták, hogy azoknak, akiket egy szentről neveztek el, nagy lakomával, szórakoztató játékokkal és barátokkal kell megünnepelniük azt a napot. Számos európai és latin-amerikai országban az emberek még mindig a naptárhoz kapcsolódóan ünneplik ezt a napot.

A kereszténységhez való kapcsolat azonban az évszázadok során elhalványult. Magyarországon a barátok összejönnek, és italokkal, sok mulatsággal és finom ételekkel ünneplik meg ezt a napot. A hölgyek virágot, ajándékkosarat vagy egy doboz csokoládét kapnak, míg a férfiak egy üveg jó bort, pezsgőt vagy más likőrterméket. Az iskoláskorú gyerekek süteményt, csokoládét vagy cukorkát visznek az iskolába, és szünetben mini ünnepséget tartanak az osztálytársakkal. Weboldalunkon is megtekintheti a névnapokat ezért nézzen be hozzánk bátran a kerdezdmeg.hu weboldalon.