Magányos cédrus az Ön ecsetvonásaival

Csontváry Kosztka Tivadar az egyik leghíresebb magyar festő, aki számos nagyszerű, elgondolkodtató festményt készített. Egyik leghíresebb festményét, a magányos cédrust most Ön is megfestheti, az Alkotás utca által.

Magányos cédrus Csontváry Kosztka Tivadar egyik legmeghatározóbb műve, amit 1907-ben festett meg. Ez az alkotás a mai napig a magyar festészet egyik leginkább meghatározó darabja. Maga az alkotó eredeti szakmája gyógyszerész, azonban az alkotásban találta meg önmagát. Viszonylag későn kezdett bele festészeti tanulmányaiba és az alkotásba, 41 évesen. Rengeteget utazott, ezek az utazások inspirálták, így utazás közben is folyamatosan festett. Csontváry Kosztka Tivadar műveire jellemző a feltűnő tarkaság és a mágikus hangulat. A Magányos cédrus a művész magányosságára utal, ami betöltötte egész életét. Az egész képből érződik a fájdalom. A középpontban egyértelműen a vihartól megtépázott cédrus fa áll, mely már nem sokáig tud ellenállni a haragos szeleknek.

Fesd meg a magányos cédrust!

Csontváry Kosztka Tivadar egy igazán tehetséges festő volt. Akár hiszi, akár nem, Ön is meg tudja festeni a magányos cédrust! Az Alkotás utca profi instruktorai által az alkotás végén döbbenten fog rátekinteni az eredetire megszólalásig hasonlító festményre és kérdezni: Ezt tényleg én csináltam? Az sem probléma, ha utoljára általános iskolában festett. Mi hisszük, hogy Ön is képes rá! Nem kell semmit hoznia, minden biztosítva lesz, mindössze egy jó adag lelkesedést hozzon magával! Az alkotás során nagyszerűen fogja érezni magát, ezt garantáljuk. Természetesen a kész művet megtarthatja, sőt akár el is ajándékozhatja barátjának, családtagjának vagy akinek szeretné. Bővebb információkat az alkotasutca.hu weboldalon talál!