Ma kik ünneplik a névnapjukat?

A mai rohanó világban sokszor annyira el vagyunk foglalva, és le vagyunk terhelve, hogy a legfontosabb dolgokról is megfeledkezzünk, nem olyan apróságokról, mint, hogy kinek éppen mikor van a névnapja.

Mai névnap gyorsan és könnyen leellenőrizhető a www.mai-nevnap.hu weboldalára kattintva. Sokszor kellemetlen helyzetbe kerülhetünk, ha már utólag értesülünk arról, hogy a hozzánk közelálló személyek névnapjáról megfeledkezünk. A születésnap sokkal fontosabb ünnepnek számít, mint a névnap, de ettől függetlenül egy szép gesztus, vagy a figyelmesség jele, ha nem felejtsük el felköszönteni a névnaposokat. Ám régen ezt pont fordítva volt, a névnap nagyobb ünnepnek számított. A mai-nevnap.hu weboldalára kattintva mindig naprakész információval rendelkezhetünk, hogy éppen kik ünneplik a névnapjukat. De arról is informálódhatunk, hogy a következő napokban kik lesznek az ünnepeltek, így még egy kis figyelmességgel is készülhetünk. Amennyiben egy konkrét névre szeretnénk rákeresni, arra is van lehetőség. A honlapon minden olyan név megtalálható, amely Magyarországon hivatalosan bejegyzett és rendelkezik konkrét dátummal a névnap ünneplésére.

Mára már sok nép elhatárolódott ettől a szokástól és csak a születésnapokat ünneplik. Magyarországon még el ez a hagyomány. A világon több nemzet is megünnepli a névnapokat, mint pl. a csehek, a lengyelek, a románok. De vannak olyan nemzetek, mint pl. a szerbek és a görögök, melyek nem a saját névnapjukat ünneplik, hanem a család védőszentjének az ünnepét tartsák meg minden évben. Amennyiben Ön is szeretné felköszönteni az legközelebbi családtagjait, barátait és ismerőseit, akkor látogasson el a honlapunkra és informálódjon, hogy aznap melyik névnapokat ünnepeljük.