Lehetséges a vízben oldódó vitaminok túladagolása?

Mindenből létezik olyan mennyiség, mely már káros hatással bír, s nincs ez másképpen a vitaminokkal sem. A zsírban oldódó vitaminokat szervezetünk elraktározza, ezért az ilyen vitaminokat tartalmazó készítmények rendszeres szedése túladagoláshoz vezethet. A vízben oldódókkal azonban más a helyzet!

A vízben oldódó vitaminok rendkívül gyorsan felszívódnak, hasznosulnak, a nem hasznosuló anyagok pedig a vizelettel együtt távoznak. Ennek értelmében túladagolásának veszélye korántsem olyan mértékű, mint zsírban oldódó társaié, ráadásul igazán ritka eset. A vízben oldódó vitaminok csoportjába a C és a B vitaminok tartoznak. Ezek a vitaminok csak csekély mennyiségben fordulnak elő a szervezetben, emiatt szükséges a rendszeres utánpótlás belőlük. A Havita vitaminok kitűnően fedezik a szervezet számára szükséges mennyiséget. A havitamin.hu weboldalon rengeteg információ található a különböző vízben oldódó vitaminok ajánlott napi mennyiségéről, a hiányuk vagy túladagolásuk okozta tünetekről és a természetes vitaminforrásokról.

A változatos, gyümölcsben és zöldségben gazdag étrend mindenképpen hozzájárul ahhoz, hogy a megfelelő vízben oldódó vitaminok a szervezetbe jussanak, de mivel ezek hamar felszívódnak, nehéz a napi ajánlott mennyiséget bevinni. Éppen ezért a rutinba építhető vitaminkapszulák segítségével egy mozdulattal megoldható, hogy a szervezet a kívánt mennyiséghez jusson. A webáruházban található különböző vitaminkombinációk között mindenki megtalálhatja a számára szükséges párosítást, hogy egészségét megőrizze, immunrendszerét felvértezze. Érdemes a weboldalon alaposan körülnézni, ugyanis a vitamin kapszulák és vitamincseppek mellett érdekes bejegyzéseket találhatnak az érdeklődők az egészségről, megőrzésének támogatásáról, stb.. Szerezze be online a szükséges vízben oldódó vitaminokat, hogy minden nap energikusan és egyensúlyban teljen!