A gáztűzhely javításának módja

Azok számára, akik gáztűzhely segítségével készítik nap, mint nap az ételeket, komoly érvágást jelenthet, ha a tűzhely valamilyen okból kifolyólag meghibásodik. Ha csak kisebb gondról van szó, akkor a hiba könnyedén orvosolható, rosszabb esetben viszont komoly javítási munkálatokra van szükség vagy akár komplett cserére.

A gáztűzhely javítása kapcsán ezen a linken érhet el bővebb információkat! Előre le kell szögeznünk, hogy a gázzal működő gépek és készülékek veszélyesek tudnak lenni, ezért kellő szaktudás nélkül nem szabad neki esni a berendezésnek, különben azt kockáztatjuk, hogy a meglévőnél is nagyobb kárt okozunk. Ha nem igazán állunk megbízható ezermester hírében és kis túlzással a kalapácsot is hajlamosak vagyunk a rossz oldalán megfogni, akkor jobb, ha szakemberre bízzuk a munkát. Ha szívesen szerelünk és tudjuk is mit csinálunk, csak akkor érdemes próbálkozni. Az egyik leggyakoribb probléma, hogy nem világítanak a felületi égők. Ennek legtöbbször a hibás gyújtáskapcsoló vagy az eldugult égő rések az oka. Ha elektromos gyújtóval rendelkezik, akkor azt is érdemes ellenőrizni, hogy megfelelően van-e csatlakoztatva a gáztűzhely. Ha be van kapcsolva az áramellátás, illetve nem lett kioldva a megszakító, akkor többször kattannia kell az elektromos gyújtóval ellátott bedugott gáztűzhelynek.

Ha nem kattanik a gáztűzhely, akkor nagyvalószínűséggel nem megfelelően működik a gyújtáskapcsoló. Kattanás esetén éreznünk kell a gáz szagát, ellenkező esetben a gáz áramlásával lehet probléma. Ekkor azzal járunk a legjobban, ha szakember segítségét kérjük. Ha nem az őrláng a ludas, akkor célszerű ellenőrizni a termosztátot, hőszigetelést és tápkábelt. Ha komoly a probléma, esetleg gáz szagot érzünk, akkor mielőbb hívjunk szakembert.