Lefolyótisztítás vegyszereket mellőzve

Sokan rengeteg vegyszert tárolnak otthon a dugulás elhárítására, azonban van ennél sokkal olcsóbb megoldás is, ami ráadásul közel olyan hatásos, mint a bolti tisztítószerek.

A vegyszer mentes lefolyótísztításról bővebben itt tud tájékozódni. Sokan rögtön szerelőt hívnak, ám el kell, hogy mondjuk, hogy sokszor mi magunk is meg tudnánk oldani a problémát. A szerelőkre gyakran akár napokig is várnunk kell, továbbá meglehetősen költséges megoldás. Gyakran találkozhatunk lefolyó eldugulással, amely annak lehet a következménye, hogy rég volt kitisztítva. Az ilyen típusú problémákat a legjobb, ha mi magunk saját kezűleg próbáljuk megoldani néhány házi praktika által. Számos barkácsboltban kaphatunk különféle szerszámokat, melyek segítségünkre lehetnek a dugulás elleni harcban. Sajnos nem is gondolnák, hogy sokszor az alkalmazott tisztítószerek okozzák a legnagyobb problémát. Ugyanis vagy nem a megfelelő helyen alkalmazzuk, vagy nem az előírásoknak megfelelően járunk el, de a leggyakoribb problémának mégis az számít, hogy túlzásba visszük a használatukat.

Abban az esetben, ha gyorsan és egyszerűen szeretnénk megszabadulni a dugulástól, akkor elsőként vessük be a kis kézi pumpát, mely a hirtelen fel-le mozgás hatására vákuumot hoz létre és így megszünteti a dugulást. Nagyobb fennakadások esetén már a csőgörényhez kell nyúlnunk, melynek használata szintén gyerekjáték. Viszont vannak még olyan filléres megoldások, mint pl. a szódabikarbóna és a citrom, vagy az ecet párosa. Elegendő csak annyit tennünk jó a lefolyóba szórjunk jó bőven szódabikarbónát, erre öntsünk ecetet vagy citromot, melynek következményeként reakcióba lépnek és forrni kezdenek. Végül ne felejtsük el forró vízzel átöblíteni.