Kinyomócsapágy alkatrész vásárolható online!

A kinyomócsapágy, a második leggyakrabban elromló alkatrésze a tengelykapcsolónak. Ezt az alkatrészt a nagy nyomaték, de a sofőrök hibás vezetési szokásai is tönkretehetik.

A kinyomócsapágy károsodást megakadályozhatjuk, a kuplung és a váltó szabályos használatával. Ezt úgy tudjuk elérni, hogy a piros lámpánál, vagy egy kereszteződésnél, mindig üresbe tesszük a váltót, és felengedjük a kuplungot. Ezzel akár kétszer hosszabb időre is meghosszabbíthatjuk az élettartamát. Amennyiben mégis károsodott a kinyomócsapágy, a hibát könnyen észrevehetjük, hisz ennek félreérthetetlen jelei vannak. Ilyenkor nehezebb váltani, miközben zörgő, zakatoló, búgó hangokat hallunk a motortérből, a kuplungpedál lenyomása közben. Ekkor mindenképp vigyük szervizbe a gépjárművet. Az alkatreszek.hu webáruház széles körű kínálatában, számtalan autómárkához talál, rendkívül kedvező áron kinyomócsapágyakat és egyéb minőségi autóalkatrészeket. Termékeink mindegyikét rendkívül kedvező áron kínáljuk. Vásárlóink megrendelését, rövid időn belül teljesítjük, ezzel biztosítjuk számukra, hogy gépjárművük javítása, minél kevesebb időt vegyen igénybe.

A kinyomócsapágy egy nagy teherbírású alkatrész. Ez egy bowdenen (vagy ritkábban egy hidraulikus rendszeren) keresztül van közvetlen kapcsolatban a kuplungpedállal. Ez az alkatrész, nagy terhelésen megy keresztül, minden sebességváltáskor, indításkor, vagy megálláskor, mivel a kuplungtárcsát a forgása közben mozgatja. Vagyis akkor kopik, amikor a kuplungpedált lenyomtuk, ezért akár ebben az alkatrészben a vezető is kárt tud tenni, ha nem használja megfelelően a kuplungot. Ha felengedtük a pedált, a kinyomócsapágy terhelése jelentősen lecsökken, mivel tovább már csak a tárcsa tengelyét vezeti.