Innen vásároljon esővízgyűjtő tartály termékeket!

Az „esővíz-gyűjtés” kifejezés arra a gyakorlatra utal, hogy a tetőről vagy más felületről összegyűjtik az esővizet, és azt édesvízkészletek növelésére használják. Az összegyűjtött vizet általában nem iható forrásként használják, például WC-öblítéshez és öntözéshez. Ha a vizet kezelik, ivóvízként is használható, mosogatáshoz vagy fürdéshez.

Esővízgyűjtő tartály rendelhető a sunikft.hu weboldalon, tehát nem kell messzire mennie, nézzen be hozzánk és megtalálhatja a legjobb tartályokat.  Mivel a kezelés költséges lehet, a városi környezetben a legtöbb esővízgyűjtő rendszer nem ivóvízhez van beállítva. Az esővízgyűjtő rendszer jellemzően ereszcsatornákból vagy vezetékekből áll, amelyek a csapadékot egy vízgyűjtő területről – például tetőről vagy burkolt területről – egy ciszternába szállítják tárolás és későbbi felhasználás céljából. A ciszterna kapacitását meghaladó víz a talajvíz utánpótlás céljából áztató vagy növényzettel borított területre, illetve kommunális csatornába vezethető. Számos víztakarékos megoldás, mint például az alacsony öblítésű WC-k és az alacsony átfolyású zuhanyfejek, hatással lesznek a fogyasztók mindennapi életére.

Mindannyian szeretjük a nagy átfolyású zuhanyokat, de ezek otthoni használata növeli a vízfogyasztás mennyiségét. A tetőről származó esővíz újrahasznosítása WC-kben, kerti csapokban és mosógépben történő felhasználásra a hálózati vízhasználat 40-50%-át takaríthatja meg, így lehetővé válik az emberek számára, hogy nagyobb átfolyású zuhanyokat kapjanak, és továbbra is csökkentsék a teljes vízfogyasztásukat. A fenntartható városi vízelvezető rendszerek minden városfejlesztésben fontos szempontot jelentenek. Amennyiben ön is esővízgyűjtő tartályt keres, nézzen be bátran a sunikft.hu weboldalra.