Így pihenjünk igazán jól…

Akik a városok zajában és forgatagában élnek, képesek hozzászokni az állandó nyüzsgéshez, de nekik is szükségük van néha a csendre és a gondtalan kikapcsolódásra. Az évi egy alkalommal történő nyaralás túl kevés és túl ritka alkalom ahhoz, hogy megfelelő lendülettel kitartsunk a következő pihenőig. Néha szükségünk van egy-egy olyan hétvégére, amikor a barátaink társaságában kimozdulhatunk a megszokott környezetünkből és eltölthetünk néhány napot egy csodálatos környezetben.

A Felső-Mátra vadregényes tája talán a legjobb választás, ha valaki igazán ki akar kapcsolódni. A Magyarország legmagasabb pontját is magába foglaló Mátra ad otthont a legmagasabban fekvő településnek is, Mátraszentimrének. Mátraszentimre szállás kínálatában olyan apartmant is találhatunk, amely akár nagyobb baráti társaságok fogadására is alkalmas; ez a Borostyán Vendégház. Maga az apartman mindösszesen hét vagy nyolc fő fogadására alkalmas, de a kert végében álló kis faház további négy, esetleg hat fő elszállásolására alkalmas. Ez azt jelenti, hogy a két vendégházban összesen akár tizennégyen is megszállhatnak. Fontos tudni azonban, hogy a vendégház működtetői egy időben csak egy társaság részére adják ki a vendégházat, tehát nem fordulhat elő, hogy a konyhán vagy a telken más vendégekkel kell osztozni.

A kis faház esetében is el kell oszlatnunk minden kételyt, hiszen sokan azt gondolhatnák, hogy a külső kis házikó az őszi-téli időszakban túl hideg ahhoz, hogy igénybe vegyük. Szerencsére nincs ilyen probléma, hiszen a házikó tökéletesen téliesítve van, a fűtését radiátorok végzik. Ennek köszönhetően ugyanolyan kellemes környezetet biztosít, mint a felső vendégház. A Borostyán apartmanba igazán érdemes ellátogatnunk, ha szeretjük a természet csendjét és a csodálatos természeti adottságokat.