Hogy növesszük meg gyorsabban a hajunkat?

Ha hajnövesztésről van szó, nem sokan mondhatják el magukról, hogy végtelen türelemmel képesek várni. Hogy egyik napról a másikra hosszú hajkoronánk legyen, sajnos nem megoldható, de bizonyos módszerekkel gyorsíthatjuk a haj növekedését.

1. Tápanyagok
A vas, a cink, a D-vitamin és a B-vitamin komplex nélkülözhetetlenek az egészséges haj, körmök és bőr számára. Ha kellő mennyiségben pótolod őket, hajad is gyorsabb ütemben fog nőni és a károsodásokat is helyreállíthatod.

2. Fejmasszázs
A fejbőr vérkeringését rendszeres masszázzsal élénkítheted. Naponta érdemes rászánni 10 percet arra, hogy a hajhagymák növekedését serkentsd, ahogyan azt már a közismerten dús és hosszú hajjal büszkélkedő gésák is tették.

3. Folyadékpótlás
A víznek nemcsak a ráncok csökkentésében, de a hajnövesztésben is óriási szerepe van. Ha a kelleténél kevesebbet iszol, hajad a normálisnál is lassabb ütemben fog nőni. A víz belülről hidratálja a hajszálakat, így azok fényesek és élettel teliek lesznek.

4. Burgonyás maszk
3 egész burgonyát főzzünk meg, majd a levéhez keverjünk egy tojássárgáját és kevés mézet. Ezt a maszkot hetente érdemes használni, hogy a haj növekedéséhez szükséges tápanyagokat biztosítsuk.

5. Almaecetes öblítés
Hajmosás után egy kevés almaecetet keverjünk össze vízzel és a sampont ezzel öblítsük le úgy, hogy az ecetből minél több jusson a hajhagymákra. Így természetes módon ösztönözhetjük a hajhagymákat a még gyorsabb növekedésre.