Hgtv műsor az interneten

Kenneth W. Lowe elméjében (a Scripps Networks Interactive elnöke) 1992-ben fogant meg a HGTV ötlete. Az E.W. igazgatótanácsának szerény pénzügyi támogatásával a Scripps megvásárolta a Cinetelt, egy kis videogyártó céget Knoxville-ben, és ez tette le az új csatorna alapját.

Hgtv műsor online elérhető a musor.tv weboldalon, tehát ha tudni szeretné, hogy melyik nap milyen műsorokat nézhet a csatornán, keresse fel weboldalunkat. A Cinetel később a Scripps Productions lett. A szervezet felvette Ed Spray-t, a CBS egykori vezetőjét, aki olyan produkciós rendszert vezetett be, amelyben a legtöbb műsort független produkciós cégek készítettek szerte az Egyesült Államokban. Burton Jablin, a programozásért felelős alelnök felügyelte a sorozat gyártását a kezdeti időkben. A csatorna körülbelül 90%-a eredeti volt, a programok 10%-a Kanadából, PBS-ből és más forrásokból származott vagy érkezett. A helyi kábeles franchise-ok és más kis szolgáltatók bevonásával a csatorna hivatalosan 1994-ben indult. A máig tartó programozás fő fókusza az otthonépítés és -átalakítás, a kertészkedés, a díszítés, a tervezés, a hobbi és a művészet volt. Fejlesztése során a csatorna Home, Lawn és Garden Channel néven vált ismertté. A nevet később lerövidítették, és logót is terveztek. A logót 2010-ben újratervezték, és az év márciusában debütált. A „G” betűt tartalmazó dobozt eltávolították, megnövelték a mennyezet méretét, és a „HGTV” betűit Gotham Black betűtípusra cserélték.

Debütáláskor a csatorna kevés alkalmazottat foglalkoztatott, de a többi kábelszolgáltató elfogadása miatt mára 94 millió háztartást ér el az Egyesült Államokban, és van érdekeltsége többek között Kanadában és Japánban is. 2011 decemberében a csatorna megkezdte az összes műsorának sugárzását a 16:9 formátumban (szélesvásznúként ismert) szabványos felbontásában. További információkért kattintson bátran a musor.tv weboldalra.