Hasznos tudnivalók a kormánymű javítás és meghibásodás kapcsán

A kormánymű fontos alkatrész az autóban, mely egyfajta átalakítóként működik a gépjárműben. Ez az alkatrész gondoskodik arról, hogy a kormány forgó mozgását követve a kerekek is elforduljanak. A kormánykerék elforgatásakor a kormányorsó-, valamint a tengely a kormányműhöz továbbítják a forgó mozgást.

Kormánymű javítás elengedhetetlen, ha a meghibásodás különféle jelei mutatkoznak meg. Érdemes tisztában lenni vele, hogy a kormánymű élettartamát nagy mértékben befolyásolja a sofőr vezetési stílusa. Ezenkívül az időszakos karbantartások mellőzése is a kormánymű idő előtti meghibásodik. A leggyakoribb jel, hogy a kormánymű meghibásodott, ha a szervóolaj szivárog, illetve az alkatrész kopogása is nagyon beszédes jel, hogy valami nincs rendben. A kormánymű kopogását általában a kopott orsótengely vagy a fogasléc-fogak okozzák. Habár ritkábban, de akár az is lehet, hogy a csapágy vagy a támasztópersely elkopott. Ha a kormánykereket csak nehezen lehet elfordítani, akkor az szintén baljós jel. Ekkor több alkatrész meghibásodása is lehetséges. De, ha pont ellenkezőleg, túl könnyen lehet mozgatni a kormánykerekeket, az talán még nagyobb probléma.

Ha a fentebb említett problémákat tapasztalja, akkor mielőbb fel kell keresni egy szervizt. Ha a CardanGo szervizbe viszi az autóját, akkor nem kell napokra mellőznie az autóját, hiszen akár negyvennyolc óra alatt elkészülnek a szakemberek a javítási munkálatokkal. A Dél-dunántúli régióban ennél rövidebb, akár huszonnégy óra alatt elkészülnek a munkával. A javítás megkezdése előtt a szakember felméri a hiba okát és mértékét, majd árajánlatot ad. Teljeskörű felújítás esetén egy év garancia jár. Ha szeretne bővebb információkat megtudni, illetve elérhetőséghez jutni, akkor látogasson el a cardango.hu weboldalra!