Gyors műfű lerakás a műfű szezon vége előtt?

A szélsőséges időjárás miatt egyre nehezebb feladat gondozni a kertet, hogy az egész évben tündöklően hathasson. Ezért is terjedt el a műfű telepítés hazánkban. Van még néhány hét a szezon végén, amikor elvégezhető a gyors műfű lerakás!

Ráadásul ilyenkor óriási akciókkal vásárolhatunk műfű tekercseket, valamint a műfű lerakásra is kaphatunk kedvezményeket.

A műfű lerakás szinte egész évben elvégezhető, ha az időjárási körülmények ideálisak. Van azonban nagyjából két hónap, amikor inkább várnunk kell vele. Ez a december és a január. Az ősz még tökéletes ahhoz, hogy gyönyörű műfüves kertet varázsoljunk magunknak.

A műfű gondozásmentes, egész évben, zöldben pompázó kertet, udvart, teraszt, játszóteret és sportpályát is nyújt számunkra. Telepítése egyszerűen elvégezhető akár a nem szakavatott embereknek is. Persze egy teniszpálya, vagy focipálya műfű kivitelezés már bonyolultabb művelet, azt bízzuk inkább szakemberekre.

A műfű telepítés kritériumai közé tartozik az optimális Celsius fok.
Tudni kell, ugyanis, hogy a műfüvek lerakása akkor lesz tökéletes, ha legalább +7 Celsius fok van, amikor a kivitelezési munkálat zajlik.

Miért fontos ez?

Mert a műfű ragasztó és maga a műfű szőnyeg is +7 Celsius fok alatt másképp viselkedhet. A műfű +7 Celsius fok fölött nem zsugorodik össze, a műfű ragasztó pedig megfelelően kenhető.

Műfű
Műfű

Miért népszerű a műfű?

Mert 1-2 napos munkával akár 10 évig is a tökéletes kertünk büszke tulajdonosai lehetünk. Abszolút megéri a ráfordított pénz, idő és energia. A műfüves kertek nem igényelnek törődést, nem kell öntözni, gyomirtózni, nem kell a kiégett fűfoltoktól tartani. Nem kell a háziállatokra állandóan felügyelni, mert nem tudják kiásni. Teljesen biztonságos a gyermekek számára is.
A műfű nem tud kiégni és a téli fagy sem ártalmas számára.

A műfű állandó tündöklését pedig minden nap élvezhetjük anélkül, hogy bármit is tettünk érte. Rengeteg felszabadult időt kapunk általa, amit sokkal jobb programokra fordíthatunk, mint a fűnyírás és a kert karbantartása.

Ősszel óriási műfű akció, illetve műfű telepítési akció áll rendelkezésre, ha most tudunk időt szakítani rá az eseménydús nyár után. Érdemes még most ez alatt a néhány hét alatt árajánlatot kérni, ha nem mi magunk szeretnénk elvégezni a műfű telepítést, hanem profi, szakemberekkel oldanánk meg. A műfű telepítés ősszel mindig akciós áron valósulhat meg, olyan ez, mint egy hatalmas last minute nyaralási ajánlat.

Nem kell a jövő évi műfű szezonig várni. Legyen már az idei karácsony tökéletes, hulljanak a hópelyhek a gyönyörű pázsitra.