Gamer notebook választás okosan

A gamerek körében az asztali számítógépek továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek. Ugyanakkor sokakban megfogalmazódik a vágy, hogy jó lenne egy olyan készülik, ami mobilis, könnyen mozdítható a mindennapok során, ha otthonunktól távol kedvünk szottyan egy kis játékra. A gamer notebook ezt a problémát hivatott megoldani.

Gamer notebook segítségével bárhol, bármikor sor kerülhet a játékra. A megfelelő típus kiválasztása viszont nem egyszerű feladat, hiszen ez esetben nem csupán a technikai jellemzőket kell figyelembe venni a választás során, mivel a notebookhoz tartozik a kijelző és a billentyűzet is. A gamer készülékek többsége három óránál hosszabb ideig csak nagy nehezen tud üzemelni egyetlen töltéssel. Ha hosszabb ideig szeretnénk használni a gépet, akkor mindenképp szükség lesz áramellátásra. Az igazán minőségi gamer notebookok mechanikus billentyűzettel rendelkeznek, amelynek nagy előnye, hogy sokkal kényelmesebb a gépelés. A gamer PC-k köztudottan elég borsos áron kaphatók, ez pedig a notebookokra is igaz. Habár vannak pénztárcabarátabb típusok, ezek azonban jellemzően kisebb kapacitású SSD-t tartalmaznak, vagyis szükség esetén nem árt a bővítési lehetőségeket is szem előtt tartani a döntés során.

Az egyszerű gamer laptopok jellemzően sima háttérvilágítással rendelkeznek. A csúcskategóriás típusok esetében a billentyűvilágítás zónánként eltérő, sőt akár testre is szabható egy külön szoftver segítségével, melyet a gyártó bocsát a felhasználó részére. Ahhoz, hogy igazán jó döntést hozzunk és hosszú távon elégedettek legyünk a döntésünkkel, nem árt, ha minél több szempontot figyelembe veszünk. Ma már több weboldal segítséget nyújt abban, hogy az egyes modellek összehasonlíthatók legyenek, ami óriási segítség.