Fogimplantátum tudnivalók

Az emberek többsége nem szeret fogorvoshoz járni. Sokakat már a váróban elkezdenek stresszelni a bentről jövő hangok, valamint a szagok. Nem csoda, hogy vannak, akik, addig húzzák a fogorvosi kezelést, míg a fájdalom mértéke már szinte elviselhetetlen.

Fogimplantátum abban az esetben szükséges, ha a páciens elvesztette fogait. Bármilyen okból kifolyólag történik is ez, mindenképp nagy trauma, arról már nem is beszélve, hogy manapság az egyenletes fogsor az igényességgel egyenlő. Ugyanakkor a kihullott fogak számától és helyétől függően a rágás is bizonyos szintű nehézségekkel járhat. Éppen ezért fontos, hogy a páciens minél előbb fogorvoshoz forduljon és az elvesztett fogak implantátummal pótlásra kerüljenek. Az implantátumnak számos előnye van, többek közt a stabilitás, valamint a kiváló rágóképesség, ugyanakkor az esztétika sem elhanyagolható szempont. A fogimplantátumok beültetése akkor igazán sikeres, ha a páciens ügyel a szájhigéniájára, betartja az erre vonatkozó szabályokat. Ha így tesz a fogimplantátum egy teljes életen át kitart.

Sokan választanak hagyományos fogimplantátumot, azonban a gyorsabb eredmény érdekében érdemes inkább az azonnali terhelésű implantátum mellett dönteni. Ha az utóbbit választja, nem kell fogatlanul várnia a műcsont gyógyulása miatt, hanem már 72 órán belül korona kerülhet az implantátumra, így 3 nap elteltével már szilárd ételt rághat. Azonnali terhelésű implantátum ráadásul alkalmazható extrém szintű sorvadás esetén is, ezenkívül dohányzók és cukorbetegek esetében is. Arról már nem is beszélve, hogy az egész folyamat jóval gyorsabb, mint a hagyományos fajta. Így nem kell állandóan fogorvoshoz szaladgálnia, tehát időt spórolhat meg, sőt a jó ár – érték aránynak köszönhetően még pénzt is.