Ezek az alkatrészek mennek tönkre leghamarabb a sportos vezetési stílus következtében

Minden autóvezető más és más vezetési stílussal rendelkezik. Jellemzően, aki keveset vezet, sokkal óvatosabban, megfontoltabban ül a volán mögé. Vannak viszont olyan sofőrök, akik kapkodva, hirtelen manőverezve vezetnek. Ez nem csak saját magukra és a többi közlekedőre nézve veszélyes, hanem az autóra nézve is.

Arról, hogy melyik alkatrészek romlanak el először a sportos vezetési stílus következtében, itt tájékozódhat bővebben! Az autóvezetésben leginkább akkor lehet rutint szerezni, ha minél többször volán mögé ül. Minél több kilométert tesz meg, annál magabiztosabb lehet és könnyebben old meg akár veszéllyesnek tűnő helyzeteket is. Iidővel a kezdő sofőr rutinossá válhat és lendületesebbé válik vezetése vagy ahogyan sokan mondják sportosabb. Ez viszont nem egyenértékű az agresszív vezetési stílussal. Az agresszív vezetési stílus alatt azt a vezetési módot értjük, amikor a sofőr indokolatlanul sanyargatja a gépjárművet. A túl sportos, agresszív vezetési stílus egyáltalán nem tesz jót az autónak. Minden alkatrésznek van egy adott csereperiódusa, azonban a túl sportos vezetési stílus következtében ezek az alkatrészek sokkal nagyobb terhelésnek vannak kitéve, így sokkal hamarabb elhasználódnak, mint normál esetben.

A sportos vezetési stílus következtében elsősorban a kopó alkatrészek mennek tönkre, méghozzá idő előtt, tehát az agresszív vezetési stílus meglehetősen költséges. Érdemes ésszel, megfontoltan vezetni, ami nem csak kifizetődő, de az autónak is jót tesz. Pár dologra mindenképp célszerű odafigyelni. Például nem szabad hideg motorral elindulni, meg kell várni, amíg némileg bemelegszik a motor. Miután elindítottuk az autót célszerű várni egy-két percet. Bővebb információkért és tippekért látogasson el az alkatreszek.hu weboldalra!