Eurosport 2 – nézzen biatlont!

A biatlonos kis csövű puskát hord magánál, amelynek tömege legalább 3,5 kg kell, hogy legyen, nem számítva a lőszert és a tárakat. A puskák 22 LR lőszert használnak, és csavaros vagy Fortner (egyenes húzású csavar) működésűek. Mindegyik puskában 4 tár található, egyenként 5 tölténnyel.

Eurosport 2 – biatlon kezdési időpontja megtekinthető a musor.tv weboldalon, tehát megéri ide látogatni, ha ön is erre a sporteseményre kíváncsi. A céltávolság 50 m. Minden lövéskörben öt kör alakú céltáblát kell eltalálni. Hanyatt fekvő helyzetben lövés esetén a céltárgy átmérője 45 mm; álló helyzetben lövéskor a céltárgy átmérője 115 mm. Ez a célszög 0,9 és 2,3 méretet jelent. Az összes modern biatlon pályán a céltáblák önjelzők, mivel feketéről fehérre váltanak, amikor eltalálják, így a biatlonos és a nézők azonnali vizuális visszajelzést kapnak minden egyes leadott lövésről. A biatlon lövészet során nincs szükség fülvédelemre, mivel a használt lőszer általában szubszonikus. A szemkagyló a biatlonpuskák opcionális tartozéka. A 20 km-es egyéni verseny (nőknél 15 km) a biatlon legrégebbi versenyszáma; a távot öt körön keresztül síelik. A biatlonos négyszer lő bármely lősávba hason, álló, fekvő, álló sorrendben, összesen 20 célpontot Minden egyes kitűzött célért egy fix, általában egy perces büntetési időt adnak a biatlonos síelési idejéhez. A versenyzők rajtja lépcsőzetesen történik, általában 30 másodperccel.

A 2018–19-es Biatlon IBU Kupa során bemutatták a standard egyéni verseny egy változatát, az úgynevezett rövid egyénit. A futamok 15 km-esek férfiaknál, 12,5 km-es nőknél, és minden egyes kihagyott cél esetén 45 másodpercet adnak a síelési időhöz. A sprint férfiaknál 10 km, nőknél 7,5 km; a táv három körön keresztül megy. A biatlonos kétszer lő bármelyik lősávra, egyszer hason (általában 1-15. sáv) és egyszer állva (16-30. sáv). Amennyiben többet tudna meg és megnézné a tv-ben is ezt a sportot, keresse fel a musor.tv-t.