Bogrács állvány rendelés jó áron!

A bogrács a vízforraló neve Magyarországon, amelyben hagyományosan és eredetileg a magyar szokások szerint a gulyás és egyéb levesek és pörköltek nyitott tűzön, fedő nélkül készülnek. Van, ahol a bográcsot gulyásforralóként is ismerik.

Bogrács állvány rendelhető a konyhamuhely.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk bátran és tekintse meg bogrács állványainkat amelyeket kedvezményes áron megrendelhet néhány kattintással. A bogrács eredete a magyarok, mint pusztai nép idejére nyúlik vissza. A bográcsot a régióban levő nép ma is használja. Valószínűleg olyan fém védőpajzsokból fejlődött ki, amelyeket főzőeszközként használtak. A bogrács általában egy nagy réz vízforralóból áll, amelyet lánc és horog segítségével állványhoz rögzítenek. Ezt az állványt rendelheti meg tőlünk. A bográcsot a bevándorló magyarok hozták a Pannon-síkságra, majd a pásztorok főleg arra használták, hogy nyílt tűzön sült húsból egyszerű levest készítsenek, de az egész Balkánon elterjedt volt a használata.

A pásztorok, akik sokáig külön éltek a családjuktól, egyszerű ételeket főztek szerény alapanyagokból, például tésztát vagy hagymát, szalonnát és burgonyát. Kenyeret kaptak a településektől, és a hús természetesen rendelkezésre állt. A bográcsban főleg pörköltet főzték, ahol az előnyben részesített hús birka-, marha- vagy vadhús volt. Bográcsot ma turisztikai célokra forgalmazzák, és különböző méretűek, 1 liter és 100 liter között lehetnek, különféle tulajdonságokkal, csiszolt acéllemezből, vastag fémlemezből, zománcozva (a standard színek fekete és szürke), rézből készülnek. Weboldalunkon, a konyhamuhely.hu-n ezekhez a bográcsokhoz rendelhet tálaló bogrács állványt, 1 méteres állványt, vagy éppen teleszkópos állványt méghozzá kedvező áron.