Biztosak vagyunk benne, hogy Ön sem szeretne kivehető pótlást!

Egy fog elvesztése komoly fizikai és érzelmi traumát jelent. Vannak, akik hamar túlteszik magukat a veszteségen, míg mások komoly érzelmi megrázkódtatásként élik meg a fogvesztést. Fontos a problémával törődni, ugyanis komoly következményei lehetnek, ha nem vesz tudomást a foghiányról.

Ha szeretne bővebb információkat megtudni a kivehető fogpótlásról és a csontbeültetésről, akkor klikkeljen ide! Érdemes tisztában lenni vele, hogy a foghiány minél régebb óta áll fenn, valamint minél több fog hiányzik, a csont annál inkább elvékonyodik. A rágófogakat hagyományos módszerrel csak úgy lehet fix fogpótlással pótolni, ha van még a sorban használható fog. Ezt a fogorvos pillérfognak tudja használni. Viszont, ha nincs egy ilyen fog sem, akkor kivehető fogpótlásra kerül sor, illetve a fogbeültetés lehet még opció. Utóbbinak viszont kritériuma, hogy a foghiány helyén legyen elegendő csont. Ez modern fogászati 3D CB CT által derülhet ki. Ennek a technológiának köszönhetően az orvos három dimenzióban tudja vizsgálni a csontot és számos hasznos információt tudhat meg, melyek alapján eldől, hogy meg lehet-e csinálni a fogbeültetést.

A Budapest Dental rendelőben egy különleges eljárást, arcüregemelő műtétet is végre hajtanak. Sokan ezt egy különleges műtétnek tartanak, azonban a Budapest Dental rendelőben ez rutinműtétnek számít. Arcüregemelő műtétre akkor kerül sor, ha a fogeltávolítás régen történt és nem éri terhelés a csontot. Így a visszamaradó csont megközelíti az arcüreg alapját, ezért nem lehet kellően hosszú implantátum beültetéséhez. Összességében az arcüregemelő műtét a csontpótlás egyik fajtája. Ha szeretne bővebben tájékozódni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a budapestdental.hu weboldalra, ahol minden fontos információt megtalál egy helyen!