Az otthonod is tönkreteheti a szexuális életedet!

Az otthonunk az a hely, ahol igazán jól és szabadnak érezzük magunkat. Ugyanakkor akadálya is lehet az önfeledt szexuális életnek, hiszen a libidót befolyásolhatja számos apró dolog, melyek ott rejtőznek lakásunk különböző pontjain. Tegyük helyre ezeket!

A rendetlenség a hálószobában gyakorlatilag ugyanazt az érzést kelti az emberben, mintha rossz lehelettel vagy izzadtságszaggal körülvéve csókolnánk meg valakit. Ha az a hely, ahol a szexuális aktus a legtöbbször megtörténik, rendezetlen és piszkos, könnyen életre kel a gondolat, vajon milyen lehet a szoba tulajdonosa, ha kibújik a ruháiból… Másrészt, ha kupacokban áll a szennyes, tornyosulnak a be nem fizetett számlák vagy a félbehagyott munkák, az emberen eluralkodik a nyomás, hogy mennyi feladat vár még rá. Ez pedig egyértelműen útjában áll a fesztelen szexnek.

Családi képekkel telepakolni a hálószobát kedves dolog, ugyanakkor a szexet negatívan befolyásolhatja. Ki szereti, ha nagymamája vagy anyukája bámul rá egy fényképről, miközben párjával próbál összebújni? A hálóba válasszunk inkább a természetet ábrázoló vagy semleges képeket.

A hálón túl a fürdőre is érdemes figyelmet fordítani. A higiénia itt kezdődik, ezért alapszabály, hogy amilyen a fürdő, olyan a használója is. A szennyest ne hagyjuk elől és gondoskodjunk arról, hogy mindig kellemes illat lengje be a helyiséget. A szexhez használt játékszereket és az óvszert ugyanakkor tegyük olyan helyre, ahol a lehető legkönnyebben hozzáférhetünk, amikor szükség van rájuk.