Az idén bemutatták a Volkswagen új csúcsmodelljét

A német autógyártó legújabb modellje a Touareg, amely mindent tud, amit ma egy autótól elvárhatunk. Nagy meglepetésünkre a legnagyobb ujjongással Kínában fogadták.

Bemutatták a Volkswagen új csúcsmodelljét, amely könnyebb, hatékonyabb és határozottabb is egyben, mint az eddigi modellek. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy prémium kiállást kapott az új modell. Immáron ez a harmadik széria, amely épp olyan méltón viselheti a német német márka címet, mint az elődjei. A fájdalmasan hosszú várakozás nem volt hiába, mert minden számításunkat felülmúlta. A márka kedvelői nagy örömmel és ez a csúcsmodell, senkinek sem okozott csalódást. Főként, hogy a márka némileg kimozdult a komfort zónájából és nem azt a visszafogott formát hozta, mit amit megszokhattunk, sokkal inkább felzárkózott a konkurens márkákhoz. Nem hiába a Kínaiak örültek a legjobban az új autó érkezésének, hiszen a Németek egy igen nagy gesztust tettek feléjük. Hiszen a Pekingi autószalonban tartották meg hivatalos premiert.

Az új Touareg semmivel sem lett kisebb, mint az elődjei. A harmadik generáció hossza eléri a 4,878 métert, amely az előzőekhez képest közel 8 centiméter növekedést jelent. Így nem is csoda, hogy rögtön feltűnik a tágas és kényelmes utastér és csomagtért. Az utastér immáron 810 literes, amely azt jelenti, hogy 113 literrel nagyobb mint eddig. Ennek ellenére nagyon meglepő, hogy az autó súlya még így is csökkent, ám nem kell aggódni, hiszen a legtöbb váz üresen is eléri a két tonnát. A hírek szerint előreláthatóan ez a csúcsmodell öt féle különböző motorral lesz megvásárolható. Összességében nyugodtan kijelenthetjük, hogy egy visszafogott presztízs mögött magas luxust találunk. Minden bővebb információt megtalál a www.ka-autoszerviz.hu oldalára kattintva.