Az esküvői menükártya fontosságáról

Az esküvői menükártyák – bár elhanyagolható tételnek tűnnek, valójában – fontos szerepet játszanak az esküvőkön. Ezek az esküvő hangulatával mind színeiben, mind betűformátumában és designjában harmonizáló, az asztalok díszítésének karakteres részét képező menükártyák számos információt tartalmaznak az esküvő menetét illetően, valamint az ételek és italok tekintetében is. Addig nem is vesszük észre, mennyire lényeges elemei a rendezvénynek, amíg hiányuk az esemény sikerességében vagy a vendégek elégedettségének visszajelzésében meg nem jelenik, akkor viszont már késő….

Az esküvői menükártya alap feladata, hogy egyértelmű leírásokkal segítse a meghívott vendégeket az esküvőn különböző időpontokban várható ételekről Tartalmazhat még információkat az ételekben megjelenő allergéneket illetően, bár egy okos esküvőszervező arra külön odafigyel, hogy az esetleges allergiások kapjanak számukra megfelelő ételt épp olyan kínálatban, mint a nem allergiás meghívottak.

Gondoljunk csak bele, mennyire kellemetlen meglepetés lehet egy vendégünknek, ha az étkezést több „felvonásban” oldjuk meg, de ő már az első „körben” felszolgált ételekből nagyobb mennyiséget fogyasztott…egyrészt az asztaltársaság miatt úgy fogja érezni, mindenből ennie kell, ami kellemetlen teltségérzetet okoz, másrészt lehet talált volna olyan ételt, amit szívesebben fogyasztott volna. Minden tekintetben bosszantó, ha nincs tájékoztatás.

Menükártya
Menükártya

Emellett az esküvői menükártyák hozzájárulnak az esemény eleganciájához és stílusához. A megfelelően tervezett, esztétikus menükártyák az esküvői dekoráció részévé válhatnak, illetve tükrözhetik a páros egyéni stílusát és személyiségét. Ezzel együtt a menükártyák segítenek fenntartani a rendezvény általános esztétikai egységét és harmoniáját.

A menükártyákon szerepelhet még az italválaszték is, főképp, ha az esküvő olyan helyen kerül megrendezésre, ahol nincs fix bárpult és kínálat, azaz nem látják azonnal a vendégek, mit is kérhetnek a felszolgálóktól. De szerepelhet még az esküvői menükártyákon számos olyan információ, ami például az esküvői meghívóra már nem fért rá, legyen az egy fellépő vagy valamilyen közös tevékenység (pl. esküvői játékok).

Az esküvői menükártyák segítik az est gördülékeny lebonyolítását.

Összességében az esküvői menükártyák nem csupán az esküvő egyik informatív eszköze, hanem olyan eleme, amelye hozzájárul az esemény sikeres lebonyolítása mellett a vendégek kényelméhez és az esküvői élmény emlékezetességéhez is.