Átverés az autószervízben? – Kerüljük el!

Sajnos ma már általános, hogy az, aki autószervizbe viszi az autóját, számít rá, hogy át fogják verni. Azonban kellő odafigyeléssel, el lehet kerülni a turpisságokat.

Az autószervizes átverésekről többet olvashat, ha erre a linkre kattint. Az autószervizekről és a szerelőkről számos durva történetet hallani, hogyan verték át a gyanútlan gépjármű tulajdonosokat. Ha túl sok autós szakszó hangzik el, akkor az gyanakodásra adhat okot, hiszen valószínűleg hozzá nem értőnek akarják mutatni a tulajdonost, akit aztán mindenféle ürüggyel le lehet húzni, olyan tételekkel, amire nem is lenne szükség. Érdemes megkérni a szerelőt, hogy mondja el mit miért csinál. Ha ezt az átlagember számára is érthető módon teszi, akkor valószínűleg nincs baj. Gyakori még az is, hogy az alkatrészeket jóval drágábban adják, mint kellene. Jobb, ha az interneten utána néz az alkatrészek árának, hogy legalább körülbelül tudja mennyibe kerül.

A legtöbb autótulajdonos nem igazán van tisztában autója alkatrészeivel. Ez pedig tökéletes lehetőség, hogy olyan alkatrészeket sózzanak a tulajdonosra, amire nem is lenne szüksége, vagy nem cserélik ki, amit ki kellene, hiszen a tulajdonosnak úgysem fog feltűnni. Ezt úgy lehet kikerülni, ha kéri a számlát, ellenőrzi a kicserélt alkatrészeket. Gyakori továbbá, hogy olyan munkákat is elvégeznek, amit a tulajdonos nem is kér, majd ezt kifizettetik vele. Jelente ki határozottan, hogy csak azt a munkát végezzék el, amit kér és hívják fel, mielőtt bármi új munkába fognának az autón. A lapos gumi láttán sok autószerelő vérszemet kap és kicseréli a gumit, holott az könnyedén javítható lenne vagy használt gumit akarnak Önre sózni. Ragaszkodjon hozzá, hogy megmutassák a defekt helyét, valamint a számlát is.