A Szklerózis multiplex betegség a medicalnews.hu-n

A Szklerózis multiplex (SM) az agy és a gerincvelő (központi idegrendszer) potenciális betegsége. Az SM-ben az immunrendszer megtámadja az idegrostokat borító védőburkot (mielint), és kommunikációs problémákat okoz az agy és a test többi része között. Végül a betegség maradandó károsodást vagy idegromlást okozhat.

A medicalnews.hu weboldalon pontosabb részleteket is megtudhat erről a komoly betegségről ezért érdemes benézni hozzánk. Az SM jelei és tünetei nagymértékben változnak, és az idegkárosodás mértékétől és az érintett idegektől függenek. Néhány súlyos SM-ben szenvedő ember elveszítheti az önálló ellátás vagy egyáltalán a járás képességét, míg mások hosszú távú remissziót tapasztalhatnak új tünetek nélkül. A Szklerózis multiplex jelei és tünetei személyenként és a betegség folyamán nagymértékben eltérhetnek az érintett idegrostok helyétől függően. A tünetek gyakran befolyásolják a mozgást, mint például: egy vagy több végtag zsibbadása vagy gyengesége, amely általában egyszerre fordul elő a test egyik oldalán. Remegés, koordinációhiány vagy bizonytalan járás is előfordulhat a betegség során.

A látás problémák szintén gyakoriak, többek között: Részleges vagy teljes látásvesztés, általában egyszerre egy szemben, gyakran fájdalommal jár a szem mozgása, hosszan tartó kettős látás, homályos látás is előfordulhat. A Szklerózis multiplex tünetei a következők lehetnek: furcsa, lassú beszéd, fáradtság, szédülés, bizsergés vagy fájdalom a test egyes részein. A szexuális, bél- és hólyagműködés problémái is a betegség jelei lehetnek. Amennyiben megtekintené a Szklerózis multiplex betegség teljes leírását, tehát megismerné a tüneteket, vagy a kezelési módokat, mindenképpen keresse fel a medicalnews.eu weboldalt ahol a teljes leírás is elérhető lesz.