A férgesség a kutyáknál gyakori betegség

Amikor kutyát vállalunk számolnunk kell azzal is, hogy néha megbetegszik és orvos segítségére, ápolásra szorul.

A férgesség a kutyáknál gyakori betegség lehet. Sajnos, ahogy az emberek úgy a kutyák is gyakran megbetegedhetnek. Oda kell figyelnünk tehát kedvencünk egészségére és ha bármilyen betegség jeleit véljük felfedezni rajta, akkor azonnal vigyük el állatorvoshoz. Töltsön sok időt kedvencével, és gondoskodjon róla úgy ahogy azt megérdemli. A kutya egészségéhez hozzá tartozik az is, hogy rendszeresen fürdetni kell őket, a számukra legmegfelelőbb táppal kell etetni a kiskedvencet, stb. Sok olyan jel van amiből könnyen észre lehet venni, ha beteg a kutyánk. Ilyen például a kedvetlenség, étvágytalanság, stb. Tudnunk kell, hogy kialakulhatnak kutyáknál olyan betegségek is, amelyek az ember számára is veszélyesek lehetnek. Ezek közül az egyik a férgesség. Az elférgesedés, mint azt mindenki tudja egy elég súlyos betegség.

Egy olyan parazitáról beszélünk, amely egy gazdaszervezetben képes csak életben maradni, legyen szó emberről vagy kutyáról. Több fajta férgesség is előfordulhat a kutyáknál, egyeseket könnyebben észrevehetők, mint mások. Gyakori a kutyáknál a bélférgesedés, amelynek szintén látható tünetei vannak. Az élősködő féreg miatt a kutyus egy viszkető érzést érez a végbéltájon és ezt azzal próbálja enyhíteni, hogy harapja a farkát. Hogyha nem kezeljük időben a problémát akkor a kutya akár el is pusztulhat. Megelőzhetjük az elférgesedést ha rendszeresen elvisszük oltatni kedvencünket.

Ha észrevesszük, hogy kutyánk a megszokottól eltérően viselkedik akkor ne gondoljuk azt, hogy majd egyik napról a másikra meggyógyul, mert valószínű, hogy nagyobb a baj. Szeressük kutyánkat és gondoskodjunk róla úgy, ahogy azt megérdemli.