A Déli-Alpok legnagyobb síparadicsoma

Az előző években a magyar síelők túlnyomó többsége az osztrák pályákat részesítette előnyben, illetve a környező országok paradicsomait kereste fel. Természetesen ez a trend nem változott meg, de a Símax Utazási Irodának köszönhetően ma már egyre többen jutnak el a francia sípályákra.

Az utazási iroda kínálatában szerepel a roppant népszerű Pra Loup – Val d’Allos síközpont, amely a Déli-Alpok legnagyobb síparadicsoma. A megközelítése rendszerint Marseille-ből történik, amely repülőterét busztranszfer köti össze a sípályával. A síelés francia Alpok lejtőin hihetetlen élmény, amiért mindenképpen megéri vállalni a kissé hosszabb utazást is.

A Pra Loup – Val d’Allos síközpont méreteiből adódóan minden tudásszintnek megfelelő pályaszakasszal rendelkezik. Nem véletlen, hogy az idelátogató sízők a legkülönfélébb tudásszinttel érkeznek. A kezdők számára mindösszesen 56 kilométernyi kék szakasz áll rendelkezésre, amelyek kiváló lehetőséget kínálnak a sízés gyakorlására és az alapok elsajátítására. Viszont ezek a pályák is kellő változatossággal rendelkeznek, így a kezdőknek sem kell monotonitástól tartaniuk. Azt szokták mondani, hogy a Pra Loup – Val d’Allos síközpont tökéletes választás annak, aki bele akar szeretni a síelésbe.

A haladókat 93 és fél kilométer piros szakasz várja. Az övéké a leghosszabb össztáv, így a Pra Loup – Val d’Allos elsősorban a középszintű tudással rendelkező sízőket szolgálja ki. De a profiknak sem kell szomorkodniuk, hiszen 30 és fél kilométernyi fekete szakasz áll a rendelkezésükre, ami reálisan figyelve jóval több, mint amivel a kisebb síközpontokban találkozhatnának. Amennyiben a franciaországi utazással kapcsolatban bármilyen kérdésünk merülne fel, bátran fordulhatunk a Símax Utazási Iroda munkatársaihoz.