2022-ben változott a foci VB időpontja

A 2022-es foci VB többek közt azért is különleges, mert először kerül megrendezésre arab országban, még pedig Katarban. Az ország sivatagi éghajlatú, így ez többek közt a labdarúgó világbajnokság idejére is kihatott, melyet a megszokott nyári időszak helyett november 20 és december 18 között kerül megrendezésre.

Foci VB 2022 Katar – A labdarúgó világbajnokság a nyári időszak helyett novemberben és decemberben zajlik, amikor már nem kell a fullasztó hőségtől tartani, hanem kellemes 24-25 Celsius fokra lehet számítani. Ettől függetlenül persze előfordulhatnak magasabb értékek, azonban a szervezők erre is készülnek, mivel az összes stadion el van látva légkondicionáló berendezésekkel. A foci VB idejének eltolása kellemetlen lehet a nézőknek, hiszen így többet kell várni, azonban van, aki örül a hírnek, sőt úgy gondolja, hogy egykori csapata még előnyt is kovácsolhat belőle. Ez az ember nem más, mint David Beckham, aki úgy véli, hogy így egy kipihentebb, tettre készebb angol csapat állhat helyt a VB-n. A korábbi években ugyanis a Premier League kellőképp lefárasztotta a játékosokat, akik a nyári labdarúgó világbajnokságra fáradtan érkeztek.

A novemberi foci VB kezdet azonban kellőképp távol esik a Premier League időpontjához képest, így lehet igazság abban, amit Beckham nyilatkozott. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy az angol focisták novemberben hűvös, csapadékos időjáráshoz vannak szokva, így könnyen elképzelhető, hogy az ettől jócskán eltérő klíma negatív befolyással lesz a játékukra. Egy biztos, ha szeretné időben informálódni az aktualitások kapcsán, akkor mindenképp érdemes ellátogatni a focivb-2022.hu weboldalra, ahol minden fontos információ megtalálható és a legújabb hírek, eredmények is sorra kerülnek fel.