1 nap alatt lecseréljük kazánját és kéményét, precízen, engedélyekkel, Budapesten és 60km-es vonzatában

Bárhol lecseréljük kazánját, legyen az Budapest területén, vagy Szentendrén, Gödöllőn, Dunaújvárosba, Érden vagy Pilisvörösváron. A felmérés és az árajánlatkészítés díjtalan, legyen az bárhol. Nagyon fontos a személyes felmérés, mert csak akkor tudunk pontos árajánlatot adni a kazáncserére.

Hiába vagyunk mi egy Kft. más cégekkel ellentétben min nem teszünk hasznot az anyagárra, annyiba fog kerülni Önnek, amennyiért a boltba fogják árusítani és minden megvásárolt anyagról, névre szoló számlát fogunk vinni. Akár Ön is megvásárolhatja új kondenzációs kazánját, mi nem ragaszkodunk hozzá.

Szakembereink a reggeli órákban érkeznek, a meglévő kazán leürítésével és bontásával kezdik meg a folyamatot.

Az új kazán rögzítése és a csövek megtisztítása után, összekötik a meglévő rendszer csonkjait, az új készülékkel, mind gáz, víz és fűtés oldalakon. Rendszerfeltöltés után, a füstgáz szakasz kiépítéssel folytatódik a szerelés. Kijelölik és összekötik a füstgáz és levegő vezetékekkel az új kazánt és a meglévő kéményt, ha szükséges tetőkibúvó ablakot és kilépőt is telepítenek. Természetesen gondosan szigetelik a tetőt, hogy még véletlenül se ázhasson be. Tömörségi próbavégzés után, a villanyszerelőé a terep, aki elektronikusan összeköti a kazán és beköti a termosztátot. Majd összeköti a kazán alatti 5 csonkot (2db fűtésit, 2db használati vizet és 1db gázcsonkot) valamint a gázóra mért és méretlen oldalát, zöld-sárga, úgynevezett EPH vezetékkel és bilincsel. Ez után egy metrel nevű géppel méréseket végez, hogy potenciálmentes kontakt jöjjön létre a kazánnal, sikeres mérés után jegyzőkönyvet készít. Ez után már csak a kazán beüzemelő érkezik, aki ellenőriz mindent, valamint füstgáz és levegő elemzést végez a kazánon. Illetve még a lejelentéshez szükséges papírokat kell a megrendelőnek aláírni és minden kész is van az egyszerűsített kazáncsere lejelentéséhez.

Mennyire is egyszerű az egyszerűsített kazáncsere?

Sokan azt hiszik, hogy az egyszerűsített kazáncsere annyiból áll, hogy levesszük az új kazánt és feltesszük az újat. Megrendelő részről lehet ezt hinni, de sok más kivitelező cég is így gondolja sajnos és az eredmény egy engedély és garancia nélküli, hibás végeredmény lesz.

Nagyon sok egyéb más dolog társul ahhoz, hogy ez a kazáncsere a hivatalos szerveknél is megállja magát és több év garancia is legyen a készülékre.

Hozzá tartozik, füstgáz elvezetés részről, a hő és áramlástechnikai méretezés, ami elengedhetetlen része a kazáncserének valamint a kéményseprő ipari engedély megléte. Ehhez szorosan hozzátartozik a villanyszerelés, a kazán védelme érdekében beépített 30mA-es fírelé, valamint ez EPH kötések megléte és az erről szóló jegyzőkönyv készítés. Fontos, hogy a gázkazánját csakis hivatalos márkaszervízzel leszerződött partnercég végezheti, ugyanis csak ők lesznek képesek minden évben 1-1 évvel meghosszabbítani a kazán garanciáját.

Az is rendkívül fontos, hogy csakis gázszerelői igazolvány meglétével, ami tartalmazza a gázipari műszaki biztonsági felülvizsgálói szakmát is, lehet a kazáncserét megejteni, illetve lejelenteni a helyi művek felé.