Végbéltályog kezelése elengedhetetlen és nagyon fontos

Az anális tályog fájdalmas állapot, amelyben a végbélnyílás közelében gennyesedés alakul ki. A legtöbb anális tályog a kis anális mirigyek fertőzésének eredménye.

Végbéltályog kezelése elengedhetetlen és nagyon fontos tehát nézzen be hozzánk a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra, ha mindent megtudna a végbéltályogról, annak fontosságáról és kezeléséről. Nálunk akár azonnal időpontot kérhet végbéltályog kezelésre. A tályog leggyakoribb típusa a perianális tályog. Ez gyakran fájdalmas duzzanatként jelentkezik a végbélnyílás közelében. Lehet, hogy piros színű és meleg tapintású. A mélyebb szövetekben található anális tályogok ritkábbak és kevésbé láthatóak. A műtéti bemetszés és az ürítés a leggyakoribb kezelése az anális tályogok minden típusának, és általában sikeres is. Az végbéltályoggal rendelkező betegek kb. 50% -ánál fisztulának nevezett szövődmény alakul ki. A fisztula egy kis alagút, amely rendellenes kapcsolatot teremt a tályog helye és a bőr között. Bizonyos esetekben az anális fisztula tartós székrekedést okoz.

Más esetekben, amikor az alagút nyílása bezárul, az eredmény visszatérő anális tályog lehet. Szinte minden anális fisztula gyógyításához műtétre van szükség. A végbéltályognak sok különböző oka is lehet. Ide tartoznak:  végbélrepedés, az anális csatorna, amely megfertőződik, szexuális úton terjedő fertőzések, blokkolt anális mirigyek stb. Amennyiben még ennél is többet tudna meg a tünetekről és a kezelési módokról, nincs más dolga, mint fellátogatni weboldalunkat a belvarosiorvosicentrum.hu-t, és itt megtalálhatja a teljes leírását a betegségnek, valamint arra is lesz lehetősége, hogy felvegye a kapcsolatot szakorvosainkkal, hogy időpontot kérhessen. Weboldalunkon megtalálhatja elérhetőségeinket néhány kattintással.