Változik a felnőttképzés, mondta Zsuffa Ákos (FVSZ elnök)

Kiemelkedően jó hírekkel szolgált Zsuffa Ákos (FVSZ elnök) a felnőttképzést illetően a hirado.hu-nak. Elmondása szerint komoly előre lepésben vesz részt a digitális felnőttképzés Magyarországon.

Azt is mondta Zsuffa Ákos (FVSZ elnök), hogy meglehetősen nehéz ez az időszak az iparágra nézve, de az új rendelet alapján már kicsit enyhitettek a terheken, amik a képzők és a képzettek vállát terhelte a kialakult veszélyhelyzetben. A felnőttképzésben folyó oktatás és szakmai vizsgáztatás biztosításának eltérő szabályairól szóló rendelet alapján lehetőség nyílik az online felnőttképzésekre emailben, telefonon vagy akár más módon is. Az FVSZ elnök nyilatkozatában kitért a képző és a képzett munkabérekre és járulékokra is, amennyiben igazolható, hogy a képzett részt vett az órákon elszámolhatók lesznek, ha valaki támogatott felnőttképzésben vesz részt. Ugyanakkor azt is elárulta, hogy nehézségekbe is ütköznek a szakmai vizsgák megszervezésével, mivel egyesek személyes találkozót is igényelnek, de mindenképpen előre haladást jelent az új rendelet, amely biztosítja az emberek számára a folyamatos oktatást a kialakult veszélyhelyzetben is.

A gazdaság szempontjából kiemelkedően fontos lépés ez, hiszen várhatóan egy olyan időszak következik, ahol az átképzések komoly szerepet játszanak az életünkben, így ahhoz hogy a gazdaság ismét vissza találjon a régi kerékvágásba ez az iparág is tökéletesen kell teljesítsen a jövőben. Az egész világ számára nehéz lesz az elkövetkező időszak, de különösképpen oda kell figyelni a felnőttképzésre is, hiszen a munkanélküliség növekedése a gazdaságokat is komolyan megterheli. Viszont átképzéssel valamelyest csökkenthető ez a teher!