Tv2 műsorújság online is!

A Magyar Népmesék 1980-tól 2012-ig tartó magyar televíziós rajzfilmsorozat volt, melynek ötletgazdája Mikulás Ferenc stúdióigazgató. A tervező, rendező és szakértő Jankovics Marcell volt. A magyar népmesék (1977-től) ötletesen dolgozzák fel a felejthetetlen népmesetörténeteket, és szövik át a mesék eredeti humorát egy kis képi humorral.

Tv2 műsora vagyis a Magyar Népmesék is megtekinthető a musor.tv weboldalon, tehát ha ön is többet szeretne megtudni erről a sorozatról, akkor érdemes felkeresni minket. A Pannónia Filmstúdió Kecskeméti Stúdiójának egyik legnagyobb sikere a magyar rajzfilmgyártás aranykorából származik. Mikulás Ferenc szerint a kor szelleme közrejátszott a sorozat létrejöttében, mert ekkor váltak népszerűvé a néprajzi témák. Az is közrejátszott, hogy a fiatal filmstúdiónak kezdetben nem volt sok anyagi forrása a forgatókönyvekre. Fontos volt még az alkotók által kedvelt paraszti kultúra kincseinek megmentése is. Az 1971-ben alapított Kecskeméti Stúdió kezdetben a KFT leányvállalata volt. Itt színezték ki a rajzfilmek egyes fázisrajzait. Később a Stúdió vezetői elkezdtek önállósodni és kreatív művészeket toborozni, valamint több, a szakmában már jól ismert művészt is felkértek, hogy segítsék munkájukat.

Jankovics Marcell volt az egyik pedagógus, akinek a kecskemétiek többek között köszönhették, hogy a magyar rajzfilmipar megőrzői lettek, akik a népi kultúrát beépítették az animációba. Az I. évad 2-2. epizódjának mesemondói Bánffy György és Hrotkó Károly voltak. A II. évadban Molnár Piroska 5 alkalommal a mesemondó. A sorozat harmadik évadától Szabó Gyula az egyetlen mesemondó. Az első sorozatban 3 epizódban, a másodikban 8 epizódban hallhatjuk a meséket sajátos stílusban elbeszélve.  További részletekért és a teljes műsorért nézzen be a musor.tv-re.