Tömítő anyagok az autóban

A gépjárműben is találhatók tömítő anyagok, melyek szerepe, hogy a különféle alkatrészeket elszigeteljék egymástól. Ez azért is lényeges, mert a tömítések megakadályozzák a különféle anyagok bejutását, illetve kijutását.

Tömítő anyagok létfontosságú feladattal rendelkeznek a gépjárműben. Például a karosszéria tömítő megakadályozza, hogy a nem kívánt szennyező anyagok bejussanak a karosszéria elemei közé.  Ezenkívül a korrózió gátlás egyik hatékony módszere is. Tömítők közé sorolhatjuk a tömítőpasztát, a szilárd tömítést, a rugalmas tömítést és a szilikon tömítő anyagokat. Úgy véljük, érdemes kiemelni a szilikon tömítő anyagokat, mivel ezek új, környezetbarát generációt képviselnek. Ennek oka, hogy a szilikon tömítés legfőbb alapanyaga összességében a homok. A tömítő ragasztó mondhatni multifunkcionális, mivel több funkciót is képes ellátni. Többek közt gondoskodik az anyagok egymáshoz rögzítéséről, valamint a szigetelésről. A hőálló paszta és a hőálló tömítés leginkább olyan helyeken tölt be fontos szerepet, ahol magas hőmérsékletű alkatrészek közt kell biztosítani a szigetelő réteget. Ilyenek például a motor különféle alkatrészeinek érintkező felületei.

Bármilyen alkatrészről vagy tömítő anyagról van szó, nagyon fontos, hogy minőségi terméket válasszon. Az alkatrészeket, adalékanyagokat és tömítő anyagokat nem kell feltétlenül az üzletekben keresni, ugyanis akár online webáruházból is megrendelheti. Ha nincs ötlete, hogy honnan rendeljen, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba, ahol minőségi tömítő anyagok, adalék anyagok és szerszámok széles választékát találja! Az alkatreszek.hu webáruházban minden fontos információt megtalál egy helyen, beleértve a szakemberek elérhetőségét is!