Térdfájdalom ellen akad bármi hatékony módszer?

A térdfájdalom szinte bármely életkorban jelentkezhet és megkeserítheti a mindennapjaink. A fájdalom árnyékában még a legegyszerűbb tevékenységek is komoly nehézséget okoznak. Ekkor joggal merül fel bennünk a gondolat, hogy van-e valami megoldás, mely valóban hatásos és hamar enyhülést hoz.

Térdfájdalom ellen számos gyógyszer, krém kapható, azonban ezek nem mindegyike igazán hatásos. A kapszulákkal és tablettákkal az a legnagyobb baj, hogy egy idő után gyomorégést idéznek elő. Emellett nem azonnal fejtik ki a hatásukat. A krémek egy fokkal hatékonyabbak, azonban a legtöbb nem igazán hatékony, vagy csak rövid ideig fejti ki hatását. A Dolixir több szempontból előnyös választásnak bizonyul, például, mert kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, így nem kell káros mellékhatásoktól tartani. A spray kiszerelés különösen előnyös, mivel így pontosan a fájdalom helyén tudod alkalmazni. Azt viszont fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a fájdalomcsillapító szerek, így például a Dolixir is csupán a tüneteket kezeli, vagyis a fájdalom gyökéroka megmarad.

Éppen ezért, ha pár napos pihenőt követően nem javul a helyzet, akkor azt javasoljuk, hogy foglaljon időpontot egy ortopéd szakorvosi vizsgálatra, hogy kiderüljön pontosan mi okozza a panaszokat. Nagyon gyakran valamilyen betegség, például köszvény, autoimmun eredetű rheumatoid vagy nyáktömlő gyulladás is állhat a fájdalom hátterében. A pontos diagnózis tudatában a fájdalomcsillapítás mellett megkezdődhet a gyógykezelés. Ha az orvos nem tiltja, akkor a csekély terheléssel járó sportolás nem ütközik akadályokba, sőt nagyon hasznos tud lenni és elősegíti a gyógyulást. A házimunka végzése során is kíméletesen kell bánni az ízületeinkkel, hogy ne sérüljünk le még jobban és ne gátoljuk a regenerációt.