Szivattyú rendelhető online

Általában a szivattyúk osztályozása mechanikai elrendezése és működési elve alapján történik. Bővebben ezekről weboldalunkon olvashat.

Szivattyú rendelhető a citidepo.hu weboldalon, ezért keressen fel minket bátran és tekintse meg teljes kínálatunkat még ma.  A dinamikus szivattyúk sebességet és nyomást kölcsönöznek a folyadéknak, amikor átmegy a szivattyú járókerekén vagy azon keresztül, majd ezt a sebességet átalakítják további nyomássá. Kinetikus szivattyúknak is nevezik őket. A kinetikus szivattyúkat két fő csoportra osztják, és ezek centrifugális szivattyúk és pozitív térfogatú szivattyúk. A centrifugális szivattyú egy forgó gép, amelyben az áramlás és a nyomás dinamikusan keletkezik. Az energiaváltozások a szivattyú két fő részének, a járókeréknek és a furatnak vagy a háznak köszönhetőek. A burkolat feladata, hogy összegyűjtse a járókerék által kibocsátott folyadékot, és a kinetikus (sebesség) energia egy részét nyomásenergiává alakítsa. A függőleges szivattyúkat eredetileg a kút szivattyúzására fejlesztették ki. A kút furatmérete korlátozza a szivattyú külső átmérőjét, és így szabályozza a szivattyú teljes kialakítását.

Pozitív térfogatú szivattyúk esetén a mozgó elem (dugattyú, rotor, lebeny vagy fogaskerék) kiszorítja a folyadékot a szivattyúházból (vagy hengerből), és ezzel egyidejűleg megemeli a folyadék nyomását. Tehát az elmozdító szivattyú nem fejleszt nyomást; csak folyadékáramot termel. A dugattyús szivattyúban egy dugattyú felfelé és lefelé mozog. A szívási löket során a szivattyúhenger friss folyadékkal töltődik fel, és a kisütési löket egy visszacsapó szelepen keresztül kiszorítja a nyomóvezetékbe. A dugattyús szivattyúk nagyon nagy nyomást képesek kifejleszteni. További részletekért és rendelésért nézzen be még ma a citidepo.hu weboldalra.