Szép színű, minőségi gumis lepedő az egész családnak

A lepedő olyan a hálószobában, mint a fogkefe, vagy a törölköző a fürdőszobában. Elengedhetetlen. Nem igazán tudjuk elképzelni lepedő nélkül az alvást, a meztelen matracon. Lepedővel, sokkal-sokkal komfortosabb az éjszaka.

Lepedő nem csak azért kell, hogy mi magunk jobban érezzük magunkat, hanem azért is, hogy megóvjuk a matracot és az ágyat. Higiénikusabb és praktikusabb a lepedőt lecserélni és mosógépbe tenni, mosásra ítélni, mint a matracot tisztíttatni.

De milyen lepedő az, amit válasszunk?

A gumis lepedő igen népszerű, s mára már többen használják, mint a hagyományos, pamut vászon lepedőket. Ennek oka, hogy a matracra helyezve a helyén marad, nem gyűrődik fel alattunk az éjszaka folyamán még akkor sem, ha nyugtalanul, izegve-mozogva aludnánk. A gumis lepedő szegélye végig gumírozott, melyet a matrac alá kell igazítani, így az fixen ott marad addig, ameddig le nem vesszük, ha mosni szeretnénk.

A gumis lepedők több méretben kaphatóak. Ajánlott úgy kiválasztani a megfelelőt, hogy a matrac méretéhez hozzáadunk 20 cm-t. Például ha a matrac mérete 180 x 200 cm, akkor gumis lepedőből válasszunk egy 200 x 220, vagy 200 x 230 cm-eset. Az a 20 cm lesz az a plusz a matrac vastagsága, ennyi ráhagyással kell számolni.

Gumis lepedő
Gumis lepedő

A gumis lepedő mellett szól még a nagy színválaszték is. Olyan csodaszép vidám színekben lehet őket beszerezni, mint a narancssárga, a pink, a fűzöld, a lila, a kék. Ezeken kívül persze az örök klasszikus fehér színű gumis lepedő is jó választás, mely örök tisztaságot, stílusosságot rejt magában. A férfiaknak a szürke gumis lepedő mutat jól agglegény hálószobájukban. A bézs pedig unisex színével szintén élen járó.

A gyermekek hálóiba is jobb a gumis lepedő, mint a hagyományos pamut lepedő, mert ők még inkább mozgékonyak éjszaka is. Míg a felnőttek lehet, hogy meg sem mozdulnak egész éjszaka és átaludják az éjszakát úgy, ahogy este lefeküdtek, a gyermekek biztos, hogy végig forgolódják. Nekik sokkal praktikusabb a gumis lepedő. Szerencsére nagyon aranyos mintában vásárolhatunk a részükre kisméretű ovis gumis lepedőt is.

Ha fontos a minőségi, bőrbarát anyag a hálószobában, akkor csakis 100% pamut gumis lepedőt használjunk.

Nincs jobb érzés attól, mint amikor este lefekszünk imádott ágyunkba és betakarózhatunk a saját, mennyei paplanunkkal, a pihe-puha lepedőhöz simulva pedig álomba szenderedhetünk.

Ha állandó alvászavarral küzdesz, dobj ki mindent az ágyneműtartóból és válogasd össze a legfinomabb, legminőségibb paplanokat, párnákat, ágyneműket és lepedőket!