STD szűrés férfiaknak és nőknek is nagyon fontos

Ha ön is szeretné elkerülni az STD betegségeket, akkor járjon évente szűrésre, hogy mindenképpen megnyugodjon afelől, hogy nem szenved ebben a betegségben. Weboldalunkon minden információt megtudhat az STD-ről, valamint a szűrés folyamatáról is.

STD szűrés férfiaknak és nőknek is nagyon fontos éppen ezért látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra ahol mindent megtudhat a szűrés fontosságáról és magáról  a betegségről is.  A nem diagnosztizált STD, például a chlamydia és a gonorrhoea következtében évente több ezer nő terméketlenné válik, csendben ellopva egy fiatal nő esélyét a terhességre. Nem  kell így lennie. Az egészségügyi szolgáltatók fizikai vizsgálat, vizeletminta vagy egyszerű pamut tampon segítségével gyorsan és egyszerűen diagnosztizálhatják a legtöbb STD-t. A diagnosztizálás után mind a chlamydia, mind a gonorrhea antibiotikumokkal kezelhető és gyógyítható.

Miután meggyógyult, az STD nem adható tovább senkinek. Ez azt jelenti, hogy a fertőzések diagnosztizálása és a korai diagnosztizálás kulcsfontosságú az egyén és társa egészségének védelmében. Ugyancsak kulcsfontosságú tényező az új fertőzések megelőzésében és az STD-járvány megállításában. Ezért minden szexuálisan aktív, 25 év alatti fiatal nőt és férfit évente szűrni kell chlamydia és gonorrhoea szempontjából. Sajnos még hosszú utat kell megtenni annak biztosítása érdekében, hogy ez teljes mértékben megvalósuljon – becslések szerint a szexuálisan aktív fiatal nőknek csak 40% -án végeznek el chlamydia szűrést. Ha még több részletet tudna meg erről keresse fel bátran weboldalunkat a belvarosiorvosicentrum.hu-t ahol megtekintheti elérhetőségeinket is és felveheti velünk  a kapcsolatot ha esetleg kérdései lennének, mi pedig nemsokára válaszolunk is önnek.