Mit tegyen, ha elönti a lakást a csatornavíz?

A csatornavíz lakásba befolyásának kezelése nem kellemes feladat, tekintettel a bűzre és az egészségre potenciálisan veszélyes anyagokra. A szennyvíz szerves és szervetlen anyagból, vízből, emberi hulladékból, ásványi sókból és szemétből álló keverék, amely beszivároghat a házba, ha a földalatti vízvezetéknek problémája van. Ez különböző okokból történhetnek: a csövek elzáródása; törött, összeomlott vagy repedt csatornarendszerek (különösen a régi házakban); és a fa gyökerei, amelyek beléptek vagy összezúzták a csatornáit.

Forduljon bizalommal hozzánk ide kattintva és mindent megtudhat a csatornavízről és annak eltávolításáról is.  A nyers szennyvízben lévő szerves anyagok szagos gázokat bocsáthatnak ki és patogéneket tartalmaznak, amelyek veszélyesek az emberi egészségre. Ha a csatornavíz valahogyan beáramlott a lakásba, akkor annak azonnal véget kell vetni. Miután rájött, hogy valahonnan csatornavíz került a lakásba, ellenőrizze az összes mosogatóját, WC-jét és szennyvízcsövét, hogy meghatározza, hogy vannak-e törések vagy szivárgások és hogy ezek hol vannak. Ha lehet, vessen véget az elzáródásnak; ha nem, egy vízvezeték-szerelő ezt megteheti.

Próbálja meg nem használni a mosogatót vagy WC-t, amíg a dugulás meg nem szűnik. A fő szennyvízcsatorna elzáródása miatt a leggyakoribb a csatornavíz beáramlása a lakásba. Soha ne lépjen be az alagsorba, amikor ott állóvíz van amíg le nem kapcsolta az áramellátást. Ha ki kell kapcsolnia az áramellátást, és biztonságosan megteheti, tegyen óvintézkedéseket: viseljen gumicsizmát, védőszemüveget és arcmaszkot; győződjön meg róla, hogy nem kerül kapcsolatba semmilyen fémes anyaggal, amely képes áramot tudna vezetni és viseljen  gumikesztyűt, vagy fadoboz segítségével kapcsolja ki az áramot. Bővebb leírásért forduljon hozzánk.