Minőségi bolha és kullancsirtók

A tavaszi hónapokkal egyidejűleg négylábú kedvenceink is mind több időt töltenek a szabadban. Szívesen visszük magunkkal kirándulni őket, de a közös séták is gyakoribbá válnak. Nagyon fontos, hogy egészségük védelmére a tavaszi időszakban is fokozott figyelmet fordítsunk.

A minőségi bolha és kullancsirtók kutyák és macskák számára egyaránt elérhetőek. Még a szobacicák esetében is előfordulhat, hogy a hámmal történő sétáltatás alkalmával összeszednek valamilyen élősködőt. A kutyáknál is gyakori probléma nem csak azért érdemel figyelmet, mert az állat vakaródzik, hanem a kisebesedett bőr apropóján is. Ha kedvencünk kimarja a füle tövét vagy a hátát, a bőr sérülésein keresztül további kórokozók juthatnak szervezetébe. Tény az is, hogy a kullancsok már önmagukban is komoly betegségeket okozhatnak kedvenceinknél, ezért egy hosszabb séta után érdemes átnézni az állat testét, hogy nem szedett-e össze valamilyen élősködőt.

Természetesen arra is figyeljünk a tavaszi időszakban, hogy elegendő friss víz álljon az állat rendelkezésére, hiszen a meleg időben több folyadékot igényelnek négylábú társaink, mint egyébként. Kizárólag pórázzal vagy hámmal vigyük kedvenceinket az utcára, hiszen ezen testi épségük is múlhat. A felelős állattartás nem csak arról szól, hogy minőségi, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag, magas fehérjetartalmú táppal látjuk el kutyánkat, cicánkat, hanem a betegségek elleni védekezés is fontos területe ennek. Beszerezhetünk bolhairtó nyakörvet, de spray formájában, vagy akár ampullákban is megvásárolhatjuk az ideális bolha-és kullancsirtó készítményt. Ne hanyagoljuk el a területet, hiszen annak betegség is lehet a vége! Ma már akár online, az interneten keresztül is megrendelhetjük a szükséges készítményeket, eszközöket, ráadásul sok esetben a bolti áraknál olcsóbban.