Minden, amit a glicinről tudni érdemes

A glicin azon húsz aminosav egyike, amely fehérjéket termel a szervezetben, mely a szerveket, szöveteket, izmokat és ízületeket alkotja. A szervezetben a glicin a második legelterjedtebb aminosav. Megtalálható a fehérjékben és enzimekben, így a szervezet szinte minden részén szerepet játszik.

Glicin kapszula szedése elsősorban a testépítőkre és fitness modellekre jellemző, mivel a glicin egyik fő pozitívuma, hogy elősegíti a jobb izomnövekedést, lassítja a porckopást és hozzájárul az emésztőrendszer gyógyításához. A glicin fogyasztását, akárcsak a többi tápanyagét elsősorban táplálkozás útján kellene megoldani, azonban ez egyáltalán nem egyszerű. Már csak azért sem, mert a magas fehérjetartalmú élelmiszerek ugyan tartalmaznak némi glicint, azonban a legjobb glicin források, tehát a zselatin és kollagén, jellemzően a kidobott állati részekben találhatók meg, például ínakban, szalagokban, bőrben, csontokban. Éppen ezért szükséges a glicint táplálékkiegészítő formában, kapszulaként bevinni a szervezetbe. A glicin számos jótékony egészségügyi hatással rendelkezik, melyek többek közt az alábbiak.

A glicin javítja az alvásminőséget, védi az ízületekben a kollagént, csökkenti az ízületi fájdalmat, fokozza a memóriát és a mentális teljesítményt. A glutation előállításának növelésével a szabad gyökök káros hatásait is csökkenti a glicin, illetve a növekedési hormon termelésében is komoly szerepet játszik. A glicin a stressz és a szorongás leküzdésében is hatásos, valamint a mentális rendellenességek tüneteinek kezelésében is hatásos. A glicin tehát kiváló aminosav, amelyet érdemes fogyasztani. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni a glicin kapcsán, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba!