Milyen okok állhatnak a csőtörés vagy csőrepedés hátterében?

A csőtörés, illetve csőrepedés rengeteg bosszúsághoz vezet, éppen ezért nem árt tisztában lenni az árulkodó jelekkel, hogy még idejében felismerje, hogy baj van és minimalizálni tudja a károkat. Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy mi okozhat csőrepedést vagy csőtörést.

A csőtörés és a csőrepedés okairól ide klikkelve tudhat meg bővebb információkat! A csövek elsősorban télen vannak kiszolgáltatva, méghozzá a nagy hideg miatt. Ezenkívül a vízkő is komoly problémát okoz, hosszú idő elteltével megrongálja a csöveket, amik így nagyobb eséllyel repednek meg vagy törnek el. Ugyanakkor nem csak ezen okok miatt következhet be a csőtörés, illetve csőrepedés. A rozsdásodás is a csövek nagy ellensége, mely az idő múltával felgyülemlik és a cső repedéséhez, hosszú távon pedig azok töréséhez vezet. A kisebb lyukakat, repedéseket is komolyan kell venni, mivel az idők folyamán nagy mennyiségű víz szivároghat el, ami komoly problémákhoz vezet. A szivárgó víz kárt tehet a padlóban, a gipszkartonban, a falakban. Ezek javítása komoly költségeket vonhat maga után, így fontos időben felismerni a bajt.

Bizonyos időközönként érdemes átvizsgálni a csövek állapotát. Ez fokozottan igaz, abban az esetben, ha arra gyanakszik, hogy csőtörés történt. A penész szag vagy a vizesedő falak mind arra utalnak, hogy valami baj történt. Éppen ezért jobb elővigyázatosnak lenni és az árulkodó jeleket komolyan venni. A csőtörés és főleg a csőrepedés nem minden esetben jár egyértelmű jelekkel és nagy mennyiségű víz elszabadulásával. A csővezetékek ellenőrzésére több módszer is létezik, azonban a kamerás csővizsgálat kiemelkedik ezek közül. Ha szivárgásra gyanakszik, akkor kérje minél előbb szakember segítségét, aki megerősítheti vagy megcáfolhatja gyanúját! Bővebb információkat a futes-gazszereles.hu weboldalon talál!