Milyen a jó gyermeknevelés?

Minden szülő a legjobbat, és a tőle telhető legtöbbet szeretné megadni a gyermekének. A gyermekünk érzelmi intelligenciájának fejlesztése épp olyan fontos, mint bármilyen már tudás megszerzése.

Gyermeknevelés nagy felelősséggel, kihívással jár, de megannyi örömünket is lelhetjük benne. Nem tudunk tökéletes szülők lenni, az képtelenség. Fontos, hogy szeress nagyon, és mutasd ki a szeretetedet a gyermeked iránt. Úgy tud kellőképpen fejlődni, ha minél több időt fordítunk rájuk. Szeretettel még egy gyermeket sem rontottak el, a legjobb befektetésnek bizonyul a gyermekünkkel töltött idő. Meséljünk, énekeljünk, játszunk velük. Ma már számtalan készségfejlesztő játékot találunk a boltokban. Ezek nagyon jó hatással tudnak lenni gyermekünkre, de nem úgy, hogy csak a kezébe adjuk és játsszon. Mutassuk meg, hogyan működik, magyarázzuk el a különböző funkcióit. Persze későbbiekben már hagyhatjuk magát elszórakoztatni, de ne az legyen az elsődleges cél.

Minden szülő követ el hibákat, különösen az első gyermek esetén ahol tele vagyunk egy csomó szorongással. Tudatlanul állunk a dolgokhoz, és aggódunk, hogy minden rendben legyen. Fontos az egyetértés a párunkkal, egységes szabályokat alkossunk. Összezavarhatjuk a gyermekünket, majd a szabályok értelmetlené válhatnak, ha nem egy ugyanazon az elven vagyunk. Mindkét szülő vegye ki a részét a fegyelmezésből, ne állítsunk ki egy gonosz mostohát, mert gyermekünk ezt megérzi és kihasználja a lehetőséget. A végén, még egyszer hangsúlyozom, a legfontosabb a szeretet. Akkor szeressünk a legjobban, amikor a legnehezebb. Sokszor lesz, hogy hisztizik, ellenkezik, nem eszi meg az ebédjét. Nehéz, de próbáljuk nyugodtak maradni és türelmesek. Meg lesz az eredménye! Folytatás a boldogsagmagazin.hu weboldalon!