Miért hasznos a bőrgyógyászati allergia teszt?

Az allergiás megbetegedések napjainkban egyre többeket érintenek. Fontos, hogy időben részt vegyen bőrgyógyászati allergia vizsgálaton, hiszen így időben sikerülhet kideríteni, mi áll a háttérben. Az allergia vizsgálat nem csak vérből történhet, de a bőrön történő teszteléssel is. Klinikánkon profi szakemberek várják a vizsgálat elvégzéséhez!

A bőrgyógyászati allergia teszt során a beteg bőrére különféle allergéneket helyezünk, és a tapasztalt reakciókból lehet arra következtetni, mi okozz az allergiás panaszokat. Manapság egyre többeket érint az allergia, és ebben sajnos az egészségtelen életmódnak is nagy szerepe van. A táplálkozás, a mozgáshiány, a rendszeres stressz, és persze a környezetünkben jelen levő anyagok mind hatással vannak arra, miként reagál szervezetünk az külső hatásokra. Az egészségesen működő immunrendszer, mely a test és lélek harmóniájával társul, kisebb eséllyel enged az allergiás megbetegedéseknek. Ha bármelyik védelmi vonal sérül, betegséggel, például allergiás tünetekkel számolhatunk. A területen speciálisnak minősül a fogászati allergia, klinikánkon a Körúti Orvosi Centrumban lehetőség nyílik arra, hogy ezt a tesztet is elvégeztesse. S hogy miért hasznos a fogászati allergia vizsgálat? Segítségével kiküszöbölhető, hogy az olyan fogászati kezelések során túlérzékenység lépjen fel, mint például az egyre elterjedtebb implantáció.

Könnyen lehet, hogy a szájszárazság, a fekélyek, a nyálkahártya gyulladása allergiára vezethetőek vissza. Kérjen időpontot szakembereinkhez, és járjon a végére talán már régóta jelen levő egészségügyi problémáinak! Modern korunk egyre természetesebb velejárója az allergia, mely sokkal többeket érint, mint ahányan ténylegesen is szakemberhez fordulnak. Kérjen segítséget, megéri!