Mielőbb cselekedjen, ha a riasztórendszer meghibásodik!

A riasztórendszer elképesztően bonyolult rendszer, mely számos elemből épül fel. Ma már egyre többen vannak, akik nem bízzák a véletlenre biztonságukat, hanem riasztórendszert szereltetnek be, hogy megakadályozzák a jogtalan behatolók ingatlanba jutását. Viszont, ha a rendszer meghibásodik, akkor nem sokat ér, így mielőbb cselekedni kell!

Riasztó rendszer szerelés, habár önmagában véve nem képes megakadályozni, hogy az ingatlanba betörjenek, azonban jelzi a próbálkozást, ami nagyon gyakran már bőven elegendő, hogy elvegye a jogtalanul behatolni kívánó személy kedvét a további próbálkozástól. Ennek köszönhetően mérséklődik a személyi sérülés, illetve a vagyoni kár esélye. Érdemes tisztában lenni vele, hogy a riasztó rendszer akkor nyújt tökéletes védelmet, ha alkalmazásával egy időben a kivonulási és távfelügyeleti szolgáltatást is igénybe veszi. Ez azért hasznos, mert a távfelügyeleti rendszer a nap huszonnégy órájában folyamatosan figyeli az ingatlanból érkező jelzéseket és azonnal tud intézkedni ennek alapján. Mivel egy igencsak komplex rendszerről van szó, így a karbantartásáról sem szabad elfeledkezni!

Ha a riasztó rendszer meghibásodik, akkor nem sok védelmet nyújt, így az ingatlan vagy vállalati riasztórendszer esetében a cég védtelenné válik. Annak érdekében, hogy a riasztórendszer teljes védelmet nyújtson, minden egyes elemnek tökéletesen kell működnie. A riasztó rendszer részei az érzékelők, a riasztóközpont, a hang- és fényjelző egységek és az átjelzőberendezés. Ha csak az egyik elem meghibásodik, akkor az komoly problémát jelent. Ha úgy sejti, hogy valami nincs rendben, akkor mielőbb hívjon szakembert, aki a teljes rendszert leellenőrzi. Bővebb információkért látogasson el a csabatalk.hu weboldalra!