Macska, cica nemének megállapítása/macska neme

Most hozott haza egy cicát, akit Samnek akar nevezni, de szobatársa azt mondja, hogy inkább a Samantha nevet vegyék fontolóra? A cica nemének meghatározása könnyű, ha tudja, mire kell figyelni.

Macska, cica nemének megállapítása/macska neme elolvasható a tudasmania.hu weboldalon, tehát ha ön sem biztos abban, hogy a cicája milyen nemű, akkor forduljon hozzánk és mi segítünk.  Emelje meg a cica farkát. A farok alatti nyílás a végbélnyílás. A végbélnyílás alatt található a nemi szerv nyílása, amely hímeknél kerek, a nőknél pedig függőleges rés. Hasonló méretű cicáknál a végbélnyílás és a nemi szerv nyílása közötti távolság nagyobb a hímnél, mint a nősténynél. A hím cica növekedésével a herék nyilvánvalóbbá válnak. A cica színe utalhat a nemére. Szinte az összes (de nem MINDEN) fekete, fehér és narancssárga vagy fekete és narancssárga cica nőstény. Több narancssárga cica hím, mint nőstény, bár a szín és a nem közötti kapcsolat nem olyan erős. Ne zavarja meg az anya-cica életét az élet első heteikben. Ha egy cicát túl sokat fogdosnak ez idő alatt, az anya elhagyhatja és teljesen abbahagyhatja az ápolást. Tehát ne legyen túl izgatott, hogy meghatározza a cicák nemét. Ehelyett várjon legalább két hetet – vagy lehetőleg még tovább – a cicák nemének megtekintéséhez.

A cica nemének értékelése során minimalizálni kell a nyomást. Kezdje azzal, hogy felveszi, óvatosan megsimogatja és szorosan a testéhez simítja. Ha a hátsó részét közvetlenül a farok tövénél karcolja meg, akkor automatikusan felemeli, és madártávlatból láthatja a kérdéses részeket. De ha egy cica önálló vagy pánikban van, hagyja az ellenőrzést későbbre, és inkább az alom kevésbé érzékeny tagját zavarja. Kéthetes korában néhány tenyésztő az írásjelekhez hasonlítja a cica nemi szerveinek megjelenését. Bővebb leírásért és információkért keresse fel a tudasmania.hu weboldalt.